Nume
Parola
Vizualizări: 2072
Conducerea Ministerului Educaţiei a participat la festivitatea ultimului sunet de clopoţel
Chişinău, 31 Mai 2012 — Conducerea Ministerului Educaţiei a participat, joi, 31 mai curent, la festivitatea „Ultimul sunet de clopoţel”.
Cu această ocazie, Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, a participat la ceremonia de la sfîrşit de an şcolar la LT „V. Alecsandri” din capitală. În mesajul său de salut, dl ministru a vorbit despre provocările şi succesele din acest an de studii, despre noutăţile sesiunii de bacalaureat 2012, despre noile reguli de admitere în universităţile din Republica Moldova.
Dl ministru a apreciat înalt munca depusă de cadrul didactic şi managerial de la LT „V. Alecsandri”. De asemenea, dl ministru le-a urat absolvenţilor mult noroc, încredere în forţele proprii şi drum bun în viaţă, iar celor mai mici- odihnă plăcută şi să revină cu noi puteri în noul an de studii.
Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, a donat bibliotecii liceului un lot de carte, în care se regăsesc titluri precum: Dicţionarul explicativ ilustrat al limbii române; Albumul „Moldova”; Enciclopedia „Aurul lumii”; Enciclopedia limbii române; Simbolurile naţionale ale Republicii Moldova; Colecţia rînduri pentru suflet de Ioan Luca Caragiale, de Ioan Slavici, de Costachi Negruzzi, de Ion Minulescu, de Ion Creangă; Provincia pierdută de Stephen Henighan; Moldovenii de Charles King; Omul luminat de Vladimir Beşleagă; Jurnal 2004 şi 2005 de Paul Goma.
Viceministrul Educaţiei, Tatiana Potîng, a participat la festivitatea dedicată ultimului sunet de clopoţel de la LT „O. Ghibu” din mun. Chişinău. Dna Viceministru a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia încheierii anului şcolar şi a venit cu un lot de carte pentru biblioteca şcolii.
Loretta Handrabura, Viceministră a Educaţiei, a participat la ceremonia de sfîrşit de an şcolar organizată la LT „M. Eminescu” din or. Drochia. Dna Loretta Handrabura a felicitat elevii, profesorii şi părinţii cu ocazia încheierii anului şcolar 2011-2012, iar absolvenţilor le-a urat succese la examenele finale, care vor începe în cîteva zile.
În Republica Moldova funcţionează 1460 de şcoli cu un contingent de 360 mii de elevi.