Nume
Parola
Vizualizări: 3382
Ministrul Federal German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare vine în Moldova
28 Mai 2012 — Stimați colegi, reprezentanți ai instituțiilor mass media,

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor Vă invită să participați miercuri, 30 mai 2012, ora 8.00, în sala 740 a MDRC din strada Cosmonauților, 9 din Chișinău la ceremonia de semnare a Memorandumului de Înțelegere dintre Guvernul Republicii Moldova, SUEDIA, reprezentată de către Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională şi Guvernul Republicii Federale Germania.
Ministrul Marcel Răducan, împuternicit pentru a semna în numele Guvernului Republicii Moldova și dl. Dirk Niebel, Ministrul Federal German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare din partea Guvernului Republicii Federale Germania vor semna Memorandumul privind acordarea de sprijin Proiectului "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", desfăşurat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor al Republicii Moldova, cu asistenţa partenerilor săi de dezvoltare.
După semnarea Memorandumului de Înțelegere și discuțiile bilaterale, oficialii vor efectua o vizită la Spitalul Regional din Orhei.
Spitalul Regional din Orhei a fost ales ca obiect al vizitei datorită faptului că în ultimii trei ani în această instituție au avut loc investiţii importante, inclusiv din fonduri germane pentru cooperare tehnică şi financiară și din Fondul de Investiţii Sociale din Moldova (FISM).
Menționăm că, întrevederea dl. Dirk Niebel cu administrația și angajații spitalului din Orhei va avea loc pe 30 mai, ora 10:00, în scuarul maternităţii Spitalului Regional din Orhei, str. Vasile Lupu 127. La eveniment vor mai participa reprezentanții delegației germane circa 35 de persoane, funcţionari publici, oameni de afaceri şi jurnalişti, precum și administrația publică centrală din raionul Orhei, administrația publică locală din orașul Orhei, partenerii de dezvoltare și reprezentanții instituțiilor mass-media din localitate.
Totodată, Vă anunțăm că Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) oferă transport tur-retur jurnaliștilor, precum și va asigura traducerea consecutivă română-germană. Pentru confirmarea participării Vă rugăm să ne anunțați la numărul de telefon 204-582, 222-470 sau scrieți pe adresa electronică serviciuldepresa.mcdr@gmail.com, tatiana.bilba@giz.de, administrator de proiectTatiana Bîlba.

Suntem siguri că prezenţa Dvs. la eveniment va sublinia importanţa Dezvoltării Regionale în Republica Moldova, precum și necesitatea diversificării resurselor energetice şi creşterii eficienţei utilizării lor.

28 mai 2012
Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

Autor: GIZ/Modernizarea serviciilor publice locale in RM

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă