Nume
Parola
Vizualizări: 2366
La Erevan, Dodon critică situația dificilă din UE, salută crearea Uniunii Vamale Rusia – Kazahstan - Belarus și votează candidatul Rusiei la functia de Secretar-general adjunct al APCEMN.
23 Mai 2012 — 23 mai 2012


Astăzi, în cadrul celei de-a 39-a Sesiuni plenare a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN) de la Erevan, Armenia, deputatul Igor Dodon, Președintele delegației naționale, liderul grupului socialiștilor în Parlamentul RM, a declarat că pe fundalul creșterii incertitudinii în UE și zona euro, în special crește rolul și importanța organizațiilor economice internaționale, cum ar fi Uniunea Vamală Rusia – Kazahstan - Belarus.

Totodată, președintele socialiștilor din Republica Moldova a afirmat că la Chișinău se urmărește cu interes procesele integraționiste care au loc în acest sens.

Pe parcursul aceleiași Sesiuni, delegația parlamentară moldovenească, condusă de Igor Dodon, a votat candidatura din partea Federației Ruse, Evghenii Kapișin, la postul de Secretar-general adjunct al APCEMN.