Nume
Parola
Vizualizări: 2750
Inaugurarea Biroului Public al Avocatului Parlamentar
Chişinău, 21 Mai 2012 — La iniţiativa Centrului pentru Drepturile Omului, pe 22 mai curent, în cadrul Centrului Republican de Reabilitare şi Integrare Socială (CRIS), va avea loc inaugurarea Biroului Public al Avocatului Parlamentar. Subdiviziunea în cauză se planifică a fi creată pentru acordarea de asistenţă juridică persoanelor cu dizabilităţi, din păturile social vulnerabile şi victimelor violenţei.

Acţiunea nominalizată se înscrie în contextul eforturilor de realizare a prevederilor Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, ratificată de Republica Moldova, şi în vederea extinderii serviciilor pentru categoria vizată de cetăţeni, sensibilizării opiniei publice asupra problemelor cu care aceştia se confruntă. Or, una din priorităţile stabilite în agenda de lucru a avocatului parlamentar constituie asigurarea respectării drepturilor şi libertăţilor constituţionale ale persoanelor cu dizabilităţi.

Asistenţa juridică în cadrul Biroului Public al Avocatului Parlamentar va fi acordată pe bază de voluntariat, în activităţile respective urmînd a fi antrenaţi studenţi de la instituţiile de învăţămînt superior din capitală, pensionari, specialişti în domeniu, dispuşi să presteze servicii de consultanţă în afara orelor de lucru. Pe viitor, Centrul pentru Drepturile Omului intenţionează să deschidă asemenea birouri publice ale avocatului parlamentar şi în raioanele ţării.

Organizaţia CRIS, în cadrul căreia va fi deschis Biroul Public al Avocatului Parlamentar, acordă asistenţă copiilor si tinerilor care suferă de maladii severe urmare a catastrofei nucleare de la Cernobîl.

La eveniment sînt aşteptaţi reprezentanţi ai conducerii ţării, ai instituţiilor publice centrale, diplomaţi şi donatori externi, parteneri sociali ai CpDOM, rectori ai unor instituţii de învăţămînt.

Invităm reprezentanţii mass-media să participe la inaugurarea Biroului Public al Avocatului Parlamentar, care se va desfăşura pe 22 mai, ora 10.30, la sediul Centrului Republican de Reabilitare şi Integrare Socială (CRIS), amplasat pe strada Miron Costin, 13/4, municipiul Chişinău.


Serviciul Programe Instructive,
Relaţii cu Publicul