Nume
Parola
Vizualizări: 3384
Conferința finală „Consolidarea societății civile prin educație”
Chisinau, 17 Mai 2012 — La 12 mai 2012, în sala de conferinţe a Hotelului Zarea din capitală, a avut loc Conferinţa finală „Consolidarea societăţii civile prin educaţie”, eveniment focusat pe sensibilizarea tinerilor privind problemele de ordin socal, comunitar, dar şi realizarea unui schimb de opinii între participanţii programului de studii la distanţă.

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi din partea finanţatorilor, participanţii Şcolii de vară „Participarea civică a tinerilor în Moldova”, precum şi trainerii din cadrul acestei Şcoli, care s- au expus asupra celor învăţate în acest proiect.

„Vreau să vă felicit pentru implicarea voastă în proiect şi vă doresc succes pe viitor”, a menţionat Dl R. De Groof, Consul, Consulatul Onorific al Regatului Olanda. „ Ţin să menţionez un lucru, să atrageţi atenţie la spusele regretatului preşedinte John F. Kennedy „Nu întreba ce face ţara pentru tine, dar întreabă ce poți face tu pentru ea”, a continuat Dlui
Alexei Ursachii, participant al Şcolii de Vară ne-a spus că a rămas entuziasmat de acest eveniment. „A fost o atmosferă plină de dezbateri, unde ne-am expus părerea asupra multor probleme ce ţin nemijlocit de relaţia tînăr-societate”. „O activitae dinamică şi frumoasă, aceasta ar fi concluzia mea referitor la eveniment. Au fost păreri pro şi contra, discuţii şi diverse argumente la temele expuse de tineri. Chiar mi-a plăcut”, a spus Viorica Velişco, participantă şi ea la proiectul dat.
Dna Ecaterina Ceban, trainer în cadrul Şcolii de Vară a remarcat că a rămas impresionată să colaboreze cu tinerii, fiindcă a fost ceva dinamic. “Lucrările expuse la această conferinţă finală semnifică un început de contribuţie la dezvoltarea societăţii civile din partea tinerilor. Sunt sigură că anume ei sunt cei care prin implicare vor schimba multe lucruri spre bine.”

Trainerii, dar şi finanţatorii acestui proiect au încurajat tinerii să nu cedeze în contribuţia lor la prosperarea societăţii.

Echipa proiectului mulţumeşte tuturor celor care au contribuit la organizarea şi desfăşurarea Şcolii de Vară, programului de studiu la distanţă, dar şi a conferinţei de încheiere, în speranţa păstrării bunelor relaţii şi pe viitor.

Acest eveniment a fost organizat de Comitetul Internaţional pentru Diplomaţie Civică, în cadrul proiectului „Consolidarea democrației prin angajare civică: participarea tinerilor”, graţie suportului financiar oferit de către Ambasada Regală a Olandei la Kiev prin intermediul programuluil Matra/Kap.