Nume
Parola
Vizualizări: 2523
Consiliul de Bazin Bâc s-a întrunit într-o nouă şedinţă
Chişinău, 16 Mai 2012 — La 15 mai a avut loc o nouă şedinţă a Consiliului de Bazin Bâc. Aceasta s-a desfăşurat în incinta Agenţiei „Apele Moldovei” adunând împreună membrii Consiliului şi reprezentanţi ai APL-urilor situate în bazinul râului Bâc, reprezentanţi ai Institutului de Proiectare a Sistemelor de Gospodărire a Apelor „Acvaproiect” şi alte părţi interesate. Această şedinţă a fost una preliminară întâlnirii cu donatorii, care va avea loc la data de 29 mai 2012.
Prezenţi la şedinţă, membrii Consiliului au avut posibilitatea să se informeze despre Managementul Bazinelor Hidrografice în cadrul Fondului Provocările Mileniului. Informaţii la acest capitol au fost oferite de către dl Sergiu Budeşteanu, Director Probleme de Mediu şi Sociale, Millenium Challenge Account. Totodată, membrii Consiliului de Bazin Bâc au aflat despre activitatea donatorilor din domeniul apelor din Republica Moldova. În acelaşi timp, dl Marin Adam, director Agenţia „Apele Moldovei” a menţionat faptul că va susţine în continuare activititatea Consiliului de Bazin Bâc.
Ulterior, aceştia au venit cu un şir de propuneri de proiecte care vor fi înaintate spre finanţare donatorilor la următoarea şedinţă. În urma consultărilor, membrii Consiliului de Bazin Bâc, au convenit că vor elabora un concept care va cuprinde soluţionarea problemelor ecologice stringente din bazinul râului Bâc. În acest sens, conceptul va cuprinde proiecte ce vizează următoarele domenii: apovizionare cu apă, canalizare, managementul deşeurilor.
Date de contact:
Centrul Naţional de Mediu
str. Bănulescu Bodoni 45, of.404 – 405
MD- 2012, Chişinău
Republica Moldova
Tel: (+373 22) 83 67 27
fax: (+37322) 83 67 26