Nume
Parola
Vizualizări: 1906
Conducerea Ministerului Educaţiei a avut o întrevedere cu Misiunea FMI
Chişinău, 7 Mai 2012 — Conducerea Ministerului Educaţiei a avut o întrevedere, luni, 7 mai curent, cu Misiunea Fondului Monetar Internaţional /FMI/ aflată într-o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 3-17 mai.
La şedinţă au participat, de asemenea, şefi de direcţii din cadrul ministerului. FMI a fost reprezentat de şeful misiunii, dl Nikolay Gueorguiev, reprezentantul permanent al FMI în Moldova, dl Tokhir Mirzoev, şi managerul Băncii Mondiale pentru Moldova, Abdoulaye Seck.
În cadrul şedinţei s-a discutat despre realizarea obiectivelor prevăzute în Planul de acţiuni privind implementarea reformelor structurale în domeniul educaţiei. De asemenea, au fost supuse discuţiei aspecte cu privire la politicile de dezvoltare planificată în domeniu, asigurarea cu transport pentru deplasarea elevilor la şcolile de circumscripţie şi îmbunătăţirea căilor de acces către aceste instituţii, asigurarea calităţii în sistemul educaţional, noua formulă de finanţare „per-elev”, modificările efectuate la legislaţia în vigoare etc.
Reprezentanţii misiunii au apreciat înalt paşii întreprinşi de Ministerul Educaţiei în vederea realizării obiectivelor Planului de acţiuni pentru desfăşurarea reformei şi calitatea documentelor elaborate de Ministerul Educaţiei în domeniu.