Nume
Parola
Vizualizări: 1990
Elevii moldoveni au obţinut şase medalii de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică
Chişinău, 3 Mai 2012 — Şase medalii de bronz au obţinut elevii din Republica Moldova la cea de-a 29-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 26 aprilie – 02 mai 2012 la Antalya, Turcia.

Deţinători ai medaliilor de bronz sînt:

Ivanov Andrei, elev, clasa a XII-a, Liceul Teoretic ”Orizont”, Chişinău
Cerneanu Cristian, elev, clasa a XII-a, Liceul Teoretic ”Orizont”, Chişinău
Indricean Mihai, elev, clasa a XII-a, Liceul Teoretic ”Orizont”, Chişinău
Zanoci Cristian, elev, clasa a XI-a, Liceul Teoretic ”Orizont”, Chişinău
Cheian Denis, elev, clasa a XII-a, Liceul Teoretic ”Orizont”, Chişinău
Nipomici Dionisie, elev, clasa a IX-a, Liceul Teoretic ”Orizont”, Chişinău

Lotul olimpic i-a avut în calitate de conducători pe: dl Topală Anatol, doctor conferenţiar la Universitatea de Stat din Moldova şi dl Teleucă Marcel, doctor conferenţiar la Universitatea de Stat din Tiraspol.

La ediţia a 29-a Olimpiadei Balcanică de Matematică au participat 123 de elevi din 21 ţări.

În 2011, olimpicii moldoveni au participat la 11 olimpiade internaţionale şi regionale, la disciplinele: matematică, fizică, chimie, ştiinţe, informatică, ecologie şi limbă şi literatură română. Ei au reuşit să obţină 29 de medalii (inclusiv: de argint - 8, de bronz - 21), 6 menţiuni de onoare, precum și 2 premii II, 3 premii III, 6 premii speciale și 8 diplome de mențiune în cadrul Olimpiadei Internaționale la Limba și Literatura Română.
Pe parcursul a două decenii, elevii din învăţămîntul preuniversitar din Republica Moldova au participat la multiple olimpiade şi concursuri internaţionale la disciplinele de studii şi au obţinut 40 de medalii de aur, 80- de argint, 218 de bronz, circa 60 de diploma de menţiune, precum şi numeroase premii de înalt grad.