Nume
Parola
Vizualizări: 1730
10 agenți economici autohtoni din domeniul construcțiilor efectuează o vizită de afaceri în Turcia
Chisinau, 2 Mai 2012 — În perioada 30 aprilie - 5 mai 2012, un grup de 10 agenți economici autohtoni din domeniul construcțiilor efectuează o vizită de afaceri în Istanbul, Turcia. Întreprinzătorii vor participa la întrevederi bilaterale în cadrul Programului Internațional ”Misiunea cumpărătorului” și vor vizita 3 târguri internaţionale specializate.
Deplasarea în Turcia este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei în parteneriat cu Oficiul Consilierului Economic al Turciei în RM, cu scopul de a facilita și intensifica relațiile de colaborare dintre comunitățile de afaceri ale celor două state.
Potrivit directorului Direcţiei Relaţii Internaţionale al CCI, Mihai Bîlba, din delegație fac parte reprezentanți ai companiilor ”DiTrade” SRL, ”Piroterm-Service” SRL, ”Traiancomerţ” SRL, ”Reclamservice” SA, ”Mecgrato” SRL, Institutul de Cercetări Ştiinţifice în domeniul Construcţiilor ”INCERCOM” etc.
Pe lângă negocierile directe cu oameni de afaceri din Turcia, participanții vor vizita ediţia a 35-a a Expoziţiei Internaţionale de Construcţii, Materiale şi Tehnologii pentru Construcţie – ”Turkeybuild Istanbul” 2012. Concomitent cu aceasta, se desfășoară Târgurile Internaţionale ”ISK SODEX”, specializat în sisteme şi echipamente de încălzire, climatizare, alimentare cu apă, energie regenerabilă și ”POOL EXPO”, unde sunt expuse echipamente pentru piscine, saune, centre SPA.

Programul Internaţional „Misiunea Cumpărătorului” este coordonat de Ministerul Economiei al Turciei.
De la începutul acestui an, CCI a Moldovei a organizat 6 vizite de afaceri în Turcia, la „Misiunea Cumpărătorului”, la care au luat parte reprezentanți a 26 companii autohtone.