Nume
Parola
Vizualizări: 3509
Staff-ul Asociației pentru Energie Alternativă BioEnergGroup din Hîncești într-o vizită de studiu în Italia
2 Aprilie 2012 — În perioada 27 - 30 martie 2012, un grup de 10 reprezentanți ai mediului de afaceri din Moldova au efectuat o vizită de studiu în or. Milano, Italia, la Expoziţia Internaţională ”Expocomfort 2012”, specializată în sisteme industriale şi casnice pentru încălzire, energie regenerabilă, aer condiţionat, instalaţii frigorifice, tratarea apei, servicii şi componente, tehnologia lucrărilor de instalare.

Din echipa Republicii Moldova a făcut parte președintele BioEnergGroup ,Victor Bujor, consilierul pentru relațiile cu administrația publică și partenerii externi, Dragoș Bivol . În cadrul acestei expoziții care de altfel este una dintre cele mai impunătoare centre expoziționale din lume, Asociația pentru Energie Alternativă a identificat alături de marile companii prezente la eveniment proiecte și posibilități menite să promoveze domeniul energiilor alternative, prin utilizarea celor mai noi tehnologii. Președintele,Victor Bujor, a stabilit un dialog eficient și de o foarte mare perspectivă pentru întreg sistemul energetic, cu o serie de parteneri externi. Unul din marile concerne austriece ar dori prin intermediul nostru să fie ofertant de aparataj modern pentru Republica Moldova.

Un inventator român, a mizat pe faptul că grupul BioEnergGroup din orașul nostru are capacitatea să-i ofere o vizibilitatea sporită utilajului pe care la inventat și la care deja europenii au acces. Președintele asociației a ținut neapărat ca în această vizită extrem de importantă să fie și un exponent al tinerei generații, și anume consilierul Bivol Dragoș, pentru ca spune dl. Bujor: “ Tinerii trebuie încurajați la noi acasă, altfel capată oferte atît de substanţiale în altă parte încît nu se mai întorc. Eu vreau tineri performeri care se întorc totuşi, plini de bună intenţie, ştiind că vor avea mai puţin decât ce ar fi avut în altă parte, dacă ar fi acceptat ofertele de-acolo, dar care sunt gata să rişte. Or tocmai ei sunt trataţi inadmisibil, și nu mi se pare corect.

” Este admirabil faptul că deși recent înființați acest grup are stabilit un dialog foarte bun cu partenerii externi, și este o structură asociativă care este invitată la cele mai importante conferințe, mese rotunde. Domnul Bujor a opinat în cadrul discuțiilor cu partenerii externi, ca în Republica Moldova începe o perioadă în care oamenii își doresc o schimbare în domeniul energetic, energia alternativă cîștigă teren.

Nu a fost exclus nici aspectul că, cadrul existent nu are nici o legătură cu realitatea din teren şi nu ţine cont de specificul proiectelor de energie regenerabilă.  Lipsa competenţelor legislative şi conceptuale împiedică dezvoltarea tranzacţiilor și, implicit, a domeniului. Totuși un optimist incurabil șeful BioEnergGroup spune că : succesul în afaceri presupune pregătire, disciplină și muncă multă. Dar dacă nu ești speriat de aceste lucruri, oportunitățile sunt mereu foarte mari.

Serviciul de presă BioEnergGrou
p