Nume
Parola
Vizualizări: 3567
Au fost desemnaţi câştigătorii premiilor anuale ale API pentru 2011
Chisinau, 16 Martie 2012 — Vineri, 16 martie a.c., în cadrul unei adunări festive, au fost desemnaţi câştigătorii concursurilor anuale interne ale Asociaţiei Presei Independente (API) la diferite categorii.
Decernarea premiilor anuale ale API este la a 11-a ediţie. La concurs sunt încurajaţi să participe colaboratorii tuturor instituţiilor mass-media membre ale asociaţiei, iar câştigătorii sunt desemnaţi de un juriu, format din membri ai Consiliului de Administrare al API, experţi din cadrul şi din afara organizaţiei.
Pentru anul 2011 au fost acordate următoarele premii:
- la categoria „Cel mai bun reporter” – lui Victor Moşneag, reporter la ziarul „Ziarul de Gardă”, pentru materialele publicate în anul 2011, în special pentru „Dosarul BAC-ului: Corupţie şi interese”. În competiţie pentru această categorie au fost depuse 10 dosare;
- premiul pentru „Cea mai bună investigaţie” i-a fost decernat jurnalistei Nataliei Petrusevici de la ziarul regional „SP” (Bălţi). Natalia a obţinut premiul pentru investigaţia „Кто в ответе за договор?”, concurând cu alţi patru ziarişti care au aplicat la concurs pentru această categorie;
- la categoria „Cea mai bună fotografie” câştigător a fost desemnat Nicolae Cuşchevici de la „Ziarul de Gardă”, pentru fotografia „O rugăciune”, publicată la 16 iunie 2011, care îl reprezintă pe Mihai Godea, pe atunci candidat independent la funcţia de primar general al Chişinăului, la înmormântarea preşedintelui Federaţiei de Tenis Igor Ţurcan, decedat în urma exploziei unei maşini lângă sediul federaţiei. Cea mai bună fotografie a fost selectată din cele patru dosare prezentate la concurs de instituţii mass-media membre API;
- „Managerul anului” a fost desemnat Nicolae Sanduleac, directorul ziarului local „Unghiul” (Ungheni). Pentru această categorie la concurs au fost depuse două dosare, iar criteriile după care a fost desemnat câştigătorul au fost: evoluţia tirajului şi a venitului în 2011, salarizarea şi instruirea angajaţilor, locurile de muncă noi create, diversitatea produselor media (suplimente, alte inserturi, pagina web etc.), acţiunile de promovare a ziarului, extinderea ariei de difuzare.
- La categoria „Cea mai bună acţiune de impact” au fost examinate acţiunile de impact organizate de redacţii în 2011 (campanii media/colectare de ajutoare/alte activităţi). La această categorie au fost depuse şapte dosare, câştigătorul fiind desemnat ziarul regional „Cuvântul” (Rezina). În anul 2011, redacţia „Cuvântul” a desfăşurat o serie de concursuri: „Acţiunea civică cu cel mai mare impact”, “Tânărul anului”, “Cel mai activ primar şi consilier local” etc.
- „Jurnal de Chişinău” a fost desemnat drept „Publicaţia cu cel mai bun design”, iar site-ul ziarului „SP” – „Cea mai bună pagină web”.
Într-o atmosferă festivă, câştigătorii au primit diplome şi cadouri de preţ.
Relaţii la tel.: 22-09-96