Nume
Parola
Vizualizări: 3457
EBA Moldova și Confindustria Moldova vor semna un acord de colaborare
Chisinau, 16 Martie 2012

Pe 16 martie 2012, ora 16:00, str. A. Șciusev 95, Asociația Businessului European din Moldova (EBA) și Confindustria Moldova vor semna un Acord de colaborare în vederea intensificării relațiilor comerciale între Italia și Republica Moldova. La eveniment este invitată presa.

Acordul va fi semnat de Silvia Radu, președinte al EBA Moldova și Stefano Bernabeo, președinte al Confindustria Moldova.

Acordul stabilește cadrul necesar pentru a intensifica relațiile dintre mediul de afaceri din Moldova si Italia. Înregistrând peste 60 membri, companii cu capital italian în Republica Moldova dar si companii moldovenești ce au relații de afaceri cu Italia , Confindustria în parteneriat cu EBA Moldova se angajează să susțină companiile din ambele țări, contribuind la găsirea de noi contacte de afaceri și asigurând schimb de informație; să organizeze in
comun misiuni de afaceri, să identifice programe de instruire întru armonizarea standardelor naționale la normele și valorile europene, generând astfel rezultate reciproc avantajoase pentru mediul de afaceri din ambele țări și stimulând creșterea economică.

Reamintim că EBA Moldova (Asociația Businessului European din Moldova) a fost creată în octombrie 2011 de unii din cei mai mari investitori din Moldova, (ICS Gas Natural Fenosa SA, BCR Chisinău, IM Moldcell SA, ICS Prodigital SRL, Asociația Obșteasca ”Colaborare Economică Moldo Germana”, Agro SZM SRL, ICS Bemol Retail SRL, ICS Vernon David SRL, Biroul asociat de avocati Țurcan Cazac, ICS Metro Cash and Carry Moldova SRL).

Președintele onorific al EBA Moldova este Dirk Schuebel, șeful Delegației Comisiei Europene
în Moldova