Nume
Parola
Vizualizări: 1552
La Bălţi a avut loc etapa regională a Concursului “POLOBOCUL DE AUR 2012”
Balti, 16 Martie 2012 — Pe 15 martie 2012, filiala Bălţi a Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei a desfășurat etapa regională a Concursului pentru cel mai bun vin de casă ”Polobocul de Aur 2012”. La concurs au fost prezentate 26 de mostre de vinuri de casă albe și roșii, produse de vinificatori din municipiul Bălţi, raioanele Sângerei, Făleşti şi Glodeni.
Precum a informat directorul filialei Bălți a CCI, Galina Codița, calitatea vinurilor a fost apreciată de experţi ai Centrului de Standardizare şi Metrologie, Agenţiei Ecologice ”Nord”, SA ”Barza Albă” şi filialei Bălţi a CCI. ”Evaluând mostrele conform mai multor criterii, juriul a stabilit învingătorii etapei regionale. Aceștia vor concura deja la etapa republicană, pentru marele premiu ”Polobocul de aur 2012”.
Concursul pentru cel mai bun vin de casă “ Polobocul de aur” a fost inițiat în 2002, de CCI și se desfășoară anual, cu scopul de a remarca cei mai buni producători de vin de casă, a populariza tradiţiile naţionale de fabricare a vinurilor moldoveneşti calitative în condiţii casnice, a ridica cultura de consum şi a facilita schimbul de experiență.
Etape regionale vor avea loc și la filialele Cahul, Găgăuzia, Hânceşti, Orhei, Tighina şi Ungheni ale CCI.
www.chamber.md