Nume
Parola
Vizualizări: 2549
Avocatul parlamentar Aurelia Grigoriu solicită intervenţia CCCEC în cazul încălcării de drepturi a unor beneficiari de poliţe de asigurare medicală.
Chişinău, 15 Martie 2012 — Avocatul parlamentar Aurelia Grigoriu solicită concursul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei în elucidarea cazurilor semnalate de postul de televiziune Publika TV privind problemele cu care se confruntă unii beneficiari de poliţe de asigurare medicală.
Potrivit, informaţiei difuzate pe 11 martie de postul de televiziune nominalizat, au fost depistate cazuri cînd persoane angajate în cîmpul muncii care au achitat primele de asigurări obligatorii de asistenţă medicală nu pot beneficia de serviciile medicale gratuite, deoarece poliţa de sănătate este dezactivată. Responsabili de la Campania Naţională de Asigurări explică situaţia prin erori în baza de date.
Potrivit articolului 17 din Legea cu privire la asigurarea obligatorie de asistenţă medicală, acţiunea poliţei de asigurare se suspendă dacă după expirarea a două luni de la data de achitare stabilită, primele de asigurare nu au ajuns pe contul asiguratorului.
În temeiul articolului 21 al Legii cu privire la avocaţii parlamentari, ombudsmanul Aurelia Grigoriu s-a autosesizat pe marginea subiectului în cauză, solicitînd concursul CCCEC în verificarea circumstanţelor invocate şi elucidarea cazurilor menţionate.