Nume
Parola
Vizualizări: 1559
CCI va presta servicii conform standardelor ISO
Chisinau, 15 Martie 2012 — Camera de Comerț și Industrie a Moldovei preconizează să implementeze standardele internaționale de management al calității ISO 9001:2008. În acest context, la CCI a demarat procesul de consultanță, iar la sfârșitul lunii iunie 2012 se preconizează obținerea certificatului ISO, a informat directorul Departamentului Economie al CCI, Sergiu Harea.
Potrivit sursei citate, decizia de a implementa standardele ISO a fost luată în urma studierii experienței Camerelor de Comerț din Germania, România, statele balcanice, care s-au certificat, fapt ce a avut un impact pozitiv asupra activității lor.
” Fiind reprezentantul oficial al mediului de afaceri, CCI este un reper pentru întreprinzători. Prin intermediul proiectului ”Ameliorarea competitivității”, finanțat de Banca Mondială și al cărui administrator al schemei de grant este CCI, agenții economici au fost încurajați și au beneficiat de suport pentru implementarea standardelor internaționale, ceea ce a constituit un suport real pentru creșterea competitivității acestora.
Deoarece și CCI oferă o gamă largă de servicii companiilor autohtone, dar și celor de peste hotare, implementarea ISO va asigura calitatea serviciilor prestate conform standardelor internaționale și va permite optimizarea anumitor activități”, a spus Sergiu Harea.
ISO este un set de norme și reguli generale, care trasează cadrul realizării unui management eficient din punct de vedere al calității si competitivității, având drept scop creșterea satisfacției clienților.
www.chamber.md