Nume
Parola
Vizualizări: 3005
Au fost desemnaţi cei mai buni jurnaliştii care scriu despre drepturile omului
Chişinău, 14 Martie 2012 — Amnesty International Moldova şi Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) au desemnat câştigătorii concursului de materiale jurnalistice în cadrul proiectului „Drepturile Omului – jurnaliştii pentru un public informat”.

Marina Bzovaia – ziarul «Спрос и Предложение – СП» (Bălţi), Olga Cebanu – postul de televiziune „Canal Regional (Chişinău) şi Tatiana Guţu – postul de radio „Vocea Basarabiei (Chişinău) sunt câştigătorii concursului de materiale jurnalistice în domeniul drepturilor omului.

În perioada 6-9 mai 2012, câştigătorii concursului vor efectua o vizită de studiu la Amnesty International în Turcia.

De asemenea, cele mai bune materiale jurnalistice urmează a fi incluse într-o publicaţie care va fi elaborată de Amnesty International Moldova în parteneriat cu CJI în luna aprilie 2012.

Concursul a fost lansat pentru jurnaliştii profesionişti şi începători din presa scrisă şi on-line, radio şi TV care au participat la atelierele tematice în perioada iulie 2011 – februarie 2012 şi la tabăra de vară pentru absolvenţii Şcolii de Studii Avansate în Jurnalism, care a avut loc în septembrie 2011.

În perioada iulie 2011 - februarie 2012, aproximativ 22 de jurnalişti au participat la concurs publicând o serie de materiale jurnalistice, care au abordat următoarele subiecte:

- Curtea Penală Internaţională şi Importanţa acestea pentru RM;
- Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului în RM;
- Drepturile Omului versus Discriminare şi Intoleranţă în Mass-media;
- Campania “Cere Demnitate”;
- Combaterea Torturii şi altor Rele Tratamente;
- Importanţa Abolirii Pedepsei cu Moartea.

Materialele incluse în concurs au fost evaluate conform următoarelor criterii:

- gradul de corespundere cu subiectele sugerate
- gradul de obiectivitate, imparţialitate şi argumentare a materialului
- structura articolului şi gradul de profunzime al acestuia
- relevanţa imaginilor folosite

Proiectului „Drepturile omului – jurnaliștii pentru un public informat” este implementat de AIM în parteneriat cu CJI, cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei şi Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei /DANIDA prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) şi Black Sea Trust for Regional Cooperation.

SFÂRŞIT/

Document Public

Contact: Nichita Gurcov, ofiţer de presă
+373 22 83 58 08, ext. 11 +373 79 66 31 32 media@amnesty.md