Nume
Parola
Vizualizări: 1574
Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Asociația Businessului European au semnat un Acord de colaborare
Chisinau, 13 Martie 2012 — Pe 13 martie 2012, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI) și Asociația Businessului European (EBA) au semna un Acord de colaborare în vederea susţinerii, promovării mediului de afaceri și atragerii investițiilor în Republica Moldova.
Acordul a fost semnat de Gheorghe Cucu, președinte al CCI și Silvia Radu, președinte al EBA Moldova.
În acest context, Gheorghe Cucu a menționat că CCI este deschisă pentru toate organizațiile și instituțiile care doresc să colaboreze cu ea. ”CCI are semnate mai multe acorduri de colaborare cu instituții camerale de peste hotare, dar și cu organizații de susținere a businessului. Salutăm crearea EBA, deoarece avem mai multe obiective comune asupra cărora ne vom consolida eforturile pentru a oferi suport agenților economici”.
Președintele EBA Moldova, Silvia Radu, a mulțumit CCI pentru susținere. ”Acesta este primul Acord semnat de EBA. Deși deja colaborăm cu CCI, astăzi am creat cadrul necesar pentru ca relațiile de parteneriat dintre noi să fie mai intense”.
Prin semnarea acordului părțile își vor consolida și complementa eforturile în diverse acțiuni ce au drept scop alinierea standardelor naționale la normele și valorile europene, atragerea investițiilor străine în Moldova, acordarea unui suport mediului de afaceri din Moldova în vederea dezvoltării abilităţilor şi culturii antreprenoriale, schimb de informație, găsirea de parteneri precum și identificarea unor posibile surse de finanțare, crearea platformelor de comunicare între mediul de afaceri și autoritățile publice, toate acestea contribuind la o dezvoltare economică durabilă.
Prezentă la eveniment, Carolina Bugaian, director financiar al companiei ”Moldcell”, a spus că parteneriatul dintre CCI și EBA este binevenit, iar agenții economici vor avea doar de câștigat. ”Împreună vor contribui la promovarea standardelor europene, aducându-le mai aproape de noi, fapt ce va influența pozitiv asupra mediului de afaceri și, implicit, asupra dezvoltării economiei”.

EBA Moldova (Asociația Businessului European din Moldova) a fost creată în octombrie 2011 de unii din cei mai mari investitori din Moldova, (ICS Gas Natural Fenosa SA, BCR Chisinău, IM Moldcell SA, ICS Prodigital SRL, Asociația Obșteasca ”Colaborare Economică Moldo Germana”, Agro SZM SRL, ICS Bemol Retail SRL, ICS Vernon David SRL, Biroul asociat de avocati Țurcan Cazac, ICS Metrou Cash and Carry Moldova SRL). Președintele onorific al EBA Moldova este Dirk Schuebel, șeful Delegației Comisiei Europene în Moldova.
www.chamber.md