Nume
Parola
Vizualizări: 1630
La Bălți a demarat etapa a IV-a a proiectului „Recalificarea personalului militar”
Balti, 13 Martie 2012 — Pe 12 martie 2012, la filiala Bălţi a Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei a demarat etapa a IV-a a proiectului „Recalificarea personalului militar din Republica Moldova”, implementat de CCI şi Academia de Studii Economice, la iniţiativa Misiunii OSCE în Moldova. În cadrul acestuia, pe parcursul a 3 luni, 19 militari care îndeplinesc serviciul prin contract şi ofiţeri în rezervă se vor recalifica la una din specializările limba engleză sau administrarea afacerii.
În deschiderea evenimentului, Galina Codiţa, director al filialei Bălţi a CCI, a menţionat că participanţii vor beneficia de servicii calitative, profesori calificaţi şi materiale oportune pentru obţinerea noilor abilităţi. Prin intermediul acestui proiect. Guvernul Republicii Moldova şi Misiunea OSCE în Moldova le-au oferit posibilitatea ca, în calitate de civili, să contribuiţi la dezvoltarea societăţii.
La finele cursurilor absolvenţii vor obţine un certificat ce atestă nivelul de cunoștințe.
Instruiri similare se desfășoară și la filialele Ungheni, Cahul şi Hâncești.
Proiectul „Recalificarea personalului militar din Republica Moldova” fost inițiat în 2010 și are scopul de a oferi asistenţă militarilor care îndeplinesc serviciul prin contract şi ofiţerilor în rezervă pentru ca aceştia să fie reintegraţi mai uşor social şi profesional.
Până la momentul actual, de instruire în cadrul proiectului au beneficiat 235 de persoane, dintre care 99 – de la Ministerul Apărării, 69 – de la Ministerul Afacerilor Interne și 67 – de la Serviciul Grăniceri.
www.chamber.md