Nume
Parola
Vizualizări: 4916
„Societatea Civilă pentru un Guvern Deschis: Rolul şi impactul Datelor Deschise pentru dezvoltare”.
Chisinau, 7 Martie 2012 — Banca Mondială şi Centrul de Guvernare Electronică, organizează în data de 12 Martie 2012 Masa rotundă cu genericul„Societatea Civilă pentru un Guvern Deschis: Rolul şi impactul Datelor Deschise pentru dezvoltare”.

Evenimentul face parte din seria activităţilor de schimb de experienţă pe domeniul Guvern Deschis, Date Deschise dintre Republica Moldova şi ţările cu o experienţă bogată în acest domeniu, şi în cadrul acestuia la Chişinău vor sosi experţi din Marea Britanie, Germania, SUA.

Acest eveniment se mai înscrie perfect în procesul de consultare a societăţii civile, sectorului public, sectorului privat, dezvoltatorilor TI pe marginea Proiectului Planului de Acţiuni pentru un Guvern Deschis.
Guvernul Republicii Moldova si-a exprimat intentia si angajamentul de a adera la Parteneriatul Global pentru un Guvern Deschis, lansat la 20 septembrie 2011, in cadrul Asambleiei Generale ONU, www.opengovpartnership.org.

La moment, peste 43 de ţări din lume au aderat la acest Parteneriat Global.
Conceptul de Guvern Deschis vizează ONG-urile active pe toate domeniile: sănătate, educaţie, drepturile omului, mediu, social, agricultură, etc. Datele deschise şi Guvern Deschis sînt sarcini care urmează sa fie realizate de către Guvern în perioada apropiată.  ONG-urile vor juca un rol important în monitorizarea implementării/realizării acestor sarcini de către Guvern.

Evenimentul din 12 Martie 2012 este unul oportun pentru reprezentanţii din societatea civilă pentru a face schimb de experienţă, şi pentru a identifica modalităţi de implicare activă pe dimensiunea Guvern Deschis, Date Deschise.

ONG-urile trebuie să fie promotorii reformelor, dezvoltării, inovaţiilor … Contribuie la deschiderea guvernului şi la apropierea acestuia de cetăţenii săi!!!

Proiectul Planului de Actiuni poate fi accesat la adresa -http://www.gov.md/public/files/documente/PLAN_DE_ACTIUNI_Guvern_Deschis_redactat_RO.pdf

Agenda pentru eveniment poate fi accesată aici: Agenda 12 Martie 2012

Rugăm să expediaţi numele persoanei delegate să reprezinte organizaţia dvs. la acest eveniment la adresa de email veronica@cretu.md (persoana de contact Veronica Creţu) pînă la data de 9 Martie 2012.

Vă mulţumim pentru colaborare!!!