Nume
Parola
Vizualizări: 4523
Cat de utilizat este Internetul pe mobil pentru cautarea unui job?
Chisinau, 7 Martie 2012 — Se preconizeaza ca in urmatorii ani dispozitivele mobile vor deveni optiunea principala de accesare a internetului, gradul de utilizare al telefonului mobil in acest scop este in crestere, devenind un mediu de comunicare din ce in ce mai important. 

Ultimele sondaje derulate pe BestJobs au urmarit sa identifice cati moldoveni utilizeaza mobilul pentru a naviga pe Internet, ce siteuri acceseaza si daca sunt activi in cautarea unui loc de munca in acest mediu. 

Astfel, am aflat ca 58% din participantii la sondaj detin posibilitatea de a-si accesa internetul de pe telefon. 31% din ei apeleaza la aceasta facilitate tot timpul, iar 56% cateodata. 

Intrebati care sunt principalele activitati pe care le realizeaza atunci cand navigheaza pe web de pe telefonul mobil, am aflat ca: 
- 23% folosesc aceasta optiune in special pentru a-si verifica e-mailul 
- 20% pentru a face diverse cautari 
- 12% pentru a-si accesa conturile de pe retele sociale
- 12% pentru a citi stirile 
- 11% pentru a cauta locuri de munca. 

Dintre cei din urma, 14% obisnuiesc sa isi verifice alertele de joburi primite pe email, 8% acceseaza direct siteurile de recrutare si 3% apeleaza la aplicatii pe mobil ale acestor siteuri. 

Sondajele au fost efectuate la nivel national pe pagina de candidati CeeVee in ianuarie-februarie 2012, pe un esantion total de 800 de respondenti. Acestea fac parte dintr-o serie de sondaje CeeVee ce masoara opinia utilizatorilor intr-o varietate de subiecte legate de locul de munca, economie, cariera si stil de viata. Aceste sondaje nu sunt stiintifice si reflecta doar opiniile utilizatorilor. 
--------
CeeVee.com este serviciul de recrutare preferat de companiile si utilizatorii din moldovenia, Bulgaria, Serbia si Moldova. CeeVee.com gazduieste peste 200.000 de CV-uri in baza de date si are peste 15.000 de companii client.
Toate cele bune,
Andrei Rezneac
Echipa CeeVee
www.ceevee.com
e-mail: andrei@ceevee.com