Nume
Parola
Vizualizări: 1718
Competiţie de Rugby Tag, pentru elevi de pe ambele maluri ale Nistrului
Chişinău, 7 Martie 2012 — O competiţie sportivă de Rugby Tag, pentru elevi de pe ambele maluri ale Nistrului, va fi organizată în perioada 28-29 aprilie. Turneul presupune participarea a circa 300 de elevi şi se va desfăşura atît la Chisinau, cît şi la Tiraspol.

Competiţia este organizată la iniţiativa Consiliului Europei, în colaborare cu Ministerele Educaţiei, Tineretului şi Sportului şi ONG-uri de profil. Detaliile au fost discutate astăzi de viceministrul educaţiei, Tatiana Potîng, şeful direcţiei învăţămînt preşcolar, primar şi secundar general, Valentin Crudu şi şeful oficiului Consiliului Europei la Chişinău, Ulvi Akhundlu. Scopul acestui turneu este realizarea unui dialog prietenesc dintre copiii de pe ambele maluri ale Nistrului.
La competiţie vor participa cîte 14 echipe, de 7-9 elevi fiecare, cu vîrsta de 15-16 ani, de pe ambele maluri ale Nistrului. Membrii echipelor vor fi selectaţi de organizaţiile non-guvernamentale şi Direcţiile învăţămînt, tineret şi sport din teritoriu.
Viceministrul educaţiei, Tatiana Potîng, a salutat iniţiativa Consiliului Europei de a organiza acest turneu, dar si genul de sport selectat. „Rugby Tag permite familiarizarea copiilor cu rugby-ul.E un joc non-violent, care promovează responsabilitatea, prietenia, respectul”, a menţionat Tatiana Potîng.
Şeful oficiului Consiliului Europei la Chişinău Ulvi Akhundlu, afirmă că meciurile vor fi precedate de lecţii interactive, la care elevii vor fi instruiţi despre regulile de joc. Jucătorii nu necesită o pregătire specială, iar regulile sunt simple. Mai mult, fiecare jucător va primi, înainte de meci, cîte un set de echipament pentru Rugby Tag.
Viceministrul educaţiei a solicitat ca presa, de pe ambele maluri ale Nistrului, să aibă acces la meciuri.