Nume
Parola
Vizualizări: 1746
CCI și Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene au semnat un Acord de colaborare
Chisinau, 5 Martie 2012 — Pe 5 martie 2012, Camera de Comerț și Industrie și Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene „Constantin Stere” au semnat un Acord de colaborare în vederea pregătirii cadrelor pentru economia națională. Acesta este primul acord de colaborare între CCI și o instituție de învățământ superior.

Președintele CCI, Gheorghe Cucu, a menționat că, în contextul în care schimbările au loc din ce în ce mai rapid în diverse domenii, specialiștii au nevoie să-și perfecționeze pregătirea profesională. ”Dacă anterior meseria se transmitea din tată-n fiu, în prezent, pe parcursul vieții o persoană poate să-și schimbe de câteva ori profesia. Pentru a răspunde cerințelor sectorului real al economiei, sistemul cameral din întreaga lume desfășoară activități în vederea instruirii cadrelor. În 2005 CCI a Moldovei a creat Centrul de Formare Continuă, care oferă asistență agenților economici. Deoarece întreprinderile autohtone duc lipsă de personal calificat, consolidându-ne eforturile, inclusiv prin semnarea acestui Acord, vom contribui la îmbunătățirea situației”.
La rândul său, Gheorghe Avornic, rector al Universităţii de Studii Politice şi Economice Europene „Constantin Stere”, și-a exprimat încrederea că relațiile de cooperare dintre cele două organizații se vor intensifica. ”Vom desfășura activități comune pentru pregătirea specialiștilor în diverse domenii. Școlile tehnice au nevoie de o nouă abordare a problemei de pregătire profesională. Prin colaborarea noastră vom putea impulsiona acest proces pentru a ameliora situația, inclusiv la nivel național”.
www.chamber.md