Nume
Parola
Vizualizări: 1794
9 companii din industria încălţămintei au participat la o vizită de studiu în Istanbul
Chisinau, 5 Martie 2012 — În perioada 29 februarie - 2 martie 2012, reprezentanţii a 9 companii autohtone din industria încălţămintei au participat la o vizită de studiu în or. Istanbul, Turcia, organizată de Camera de Comerț și Industrie a Moldovei în cooperare cu Oficiul Consilierului Comercial al Ambasadei Turciei în Republica Moldova, Consiliul pentru Relaţii Economice Externe din Istanbul, cu susținerea proiectului USAID ”Creşterea Competitivităţii şi Dezvoltarea Întreprinderilor II” (CEED II).

Potrivit șefului Direcției Relații Internaționale a CCI, Mihai Bîlba, printre participanţii la deplasarea de afaceri în Turcia s-au numărat cele mai notorii companii autohtone de producere a încălţămintei: SA „Zorile”, SA „Romaniţa”, SA „Tighina” SA „Floare”, SA „Tiras” etc.
”Întreprinzătorii au vizitat Expoziţia Internaţională specializată ”AYSAF 2012”, au avut întrevederi bilaterale și vizite la 2 întreprinderi de profil din regiune pentru a face schimb de experienţă şi a se familiarizarea cu procesele de producţie şi noile tehnologii utilizate în domeniul producerii încălţămintei”.
Conducătorul delegaţiei businessmenilor din Moldova, Angela Frunze, reprezentant al CEED II, a apreciat eficiența deplasării de studiu la Istanbul. ”Agenţii economici autohtoni au valorificat oportunităţile oferite. În cadrul vizitelor la întreprinderi am avut ocazia de a cunoaşte direct modalitatea de producere a încălţămintei și am rămas surprinși de capacităţile omologilor turci”.

La Expoziţia Internaţională specializată ”AYSAF 2012” întreprinzătorii s-au familiarizat cu ofertele producătorilor și furnizorilor de părţi componente pentru încălţăminte, substanţe chimice pentru industria încălţămintei; piele; utilaje de prelucrare a pielii şi fabricare a încălţămintei etc.

În perioada 3 - 6 aprilie 2012, CCI organizează o nouă vizită de afaceri în Istanbul, la Programul internaţional „Misiunea Cumpărătorului”, ce va avea loc în cadrul Târgului Internaţional de Articole de Bucătărie şi Uz Casnic – ”Ideal Homex 2012”.
www.chamber.md