Nume
Parola
Vizualizări: 2104
Cîştigătorii Olimpiadei Republicane la Matematică au fost premiaţi
Chişinău, 5 Martie 2012 — Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, a participat luni, 5 martie curent, la festivitatea de premiere a învingătorilor Olimpiadei Republicane de Matematică. Evenimentul a avut loc în incinta Liceului Profesional nr.1 din capitală.

În cuvîntul său de salut, Ministrul, a adresat sincere felicitări şi urări de noi realizări tuturor celor care au avut curajul să se antreneze în acest concurs naţional de amploare.

La Olimpiada Republicană de Matematică au participat 263 de elevi din clasele 7-12, învingători ai olimpiadelor raionale/municipale, precum şi deţinătorii premiilor I, II, şi III la Olimpiada Republicană de matematică din anul 2011 (conform prevederilor regulamentului). Ministerul Educaţiei a acordat 10 premii pentru fiecare clasă, după cum urmează:

-un premiu I în valoare de o mie lei;
-două premii II-a cîte 800 lei;
-trei premii III-a cîte 600 lei;
-patru menţiuni-a cîte 400 lei.

În anul curent, membrii comitetelor olimpice naţionale pe discipline şcolare, care vor reprezenta Republica Moldova la Olimpiadele internaţionale şi cele regionale vor avea posibilitate să se pregătească în cadrul taberelor de vară. În acest scop, Ministerul Educaţiei a prevăzut şi vor fi alocate 300 mii lei.