Nume
Parola
Vizualizări: 3139
Focarul de infectie din satul de bastina al baiatului diagnosticat cu tuberculoza a fost lichidat
Chişinău, 3 Martie 2012 — Ieri, focarul de infectie din satul de bastina al baiatului diagnosticat cu tuberculoza a fost lichidat. Au fost dezinfectate atit casele si gospodariile persoanelor bolnave cu TBC sau aflate in grupul de risc, cit si 5 fintini amplasate in zona.

Potrivit angajatilor reprezentantei Cahul a Centrului pentru Drepturile Omului, tot ieri au fost realizate actiuni epidemiologice suplimentare la scoala-internat din satul Crihana Veche.

Avocatul parlamentar Anatolie Munteanu incurajeaza autoritatile publice locale si serviciile medico-sanitare din raionul Cahul sa intreprinda toate masurile necesare pentru asigurarea supravegherii sanatatii oamenilor, indeplinirea cerintelor privind profilaxia si combaterea tuberculozei. Doar prin eforturi comune si o atitudine foarte responsabila fata de viata si siguranta cetatenilor vom putea realiza plenar angajamentele asumate de statul nostru la ratificarea actelor internationale privind drepturile omului, sustine ombudsmanul.

Luni, 27 februarie, avocatul parlamentar Anatolie Munteanu, urmare a informatiilor aparute in presa, a efectuat un control pe marginea cazului de infectare cu tuberculoza la scoala-internat din satul Crihana Veche, raionul Cahul. Dupa interventia ombudsmanului, autoritatile locale in comun cu serviciul de sanatate au realizat majoritatea prescriptiilor medicului sanitar sef din raionul Cahul emise in legatura cu acest caz