Nume
Parola
Vizualizări: 1923
Circa 40 de întreprinzători din Edineț au fost informați despre posibilităţile comerţului liber cu UE
Chisinau, 29 Februarie 2012 — Circa 40 de agenți economici din regiunea de nord a țării au fost informați despre posibilităţile comerţului exterior și liber cu UE, liberalizarea comerţului dintre Moldova şi UE, orientarea către export a întreprinderilor mici și mijlocii. Subiectele au fost abordare pe 29 februarie 2012, la Edineț, în cadrul unei mesei rotunde organizate de filiala Edineţ a CCI cu suportul Proiectului moldo-german de parteneriat în domeniul businessului.

Potrivit Inei Stanciu, director al filialei Edineț a CCI, manifestarea a avut scopul de a familiariza agenții economici din diferite domenii, ce sunt interesaţi de valorificarea pieţii Uniunii Europene, cu posibilităţile comerciale a regiunii de nord a țării.
Participanţii au discutat despre dificultăţile provocate de barierele tehnice şi netarifare în comerţul cu UE. “Întreprinderile care exportă pe piața UE se confruntă cu probleme ce ţin de regulile şi legislaţia comunitară. Necunoaşterea acestora are un impact negativ direct asupra exporturilor Moldovei în UE. Companiile moldoveneşti care doresc să se afirme pe piaţa comunitară trebuie să cunoască cerinţele şi ofertele ei, să producă mărfuri competitive” a spus sursa citată
Masa rotundă a făcut parte dintr-un şir de seminare pe această temă, planificate pentru anul 2012 de către filiala Edineț.
www.chamber.md