Nume
Parola
Vizualizări: 2207
Filiala Edineţ a CCI a Moldovei şi filiala Botoşani a Uniunii Generale a Industriaşilor din România au semnat un Acord de colaborare
Edinet, 24 Februarie 2012 — Pe 24 februarie 2012, filiala Edineţ a Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei şi Uniunea Generală a Industriaşilor din România (UGIR), filiala Botoşani, au semnat un Acord de colaborare cu scopul de a contribui la stabilirea şi dezvoltarea relaţiilor de afaceri directe şi eficiente între membrii celor două organizații, a face schimb de experiență și informaţii privind posibilităţile de promovare a comerţului.
Potrivit Inei Stanciu, director al filialei Edineț a CCI, Acordul va aduce mai multe beneficii şi rezultate pentru ambele părţi, deoarece va stimula realizarea activităţilor economice și sociale în regiunea transfrontalieră, fiind încurajate parteneriatele comerciale, de formare profesională. ”Filiala Edineţ a CCI şi UGIR Botoşani sunt parteneri și în cadrul Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013. Pe lângă schimbul informațional, vom acorda asistenţă întreprinderilor interesate să colaboreze cu parteneri din statul vecin, vom organiza și vom participa la expoziții, târguri, conferințe şi alte evenimente similare desfăşurate în Moldova sau România. Toate aceste acţiuni sunt relevante, deoarece oferă noi posibilităţi pentru intensificarea cooperării economice dintre Moldova şi România”, a precizat Ina Stanciu.
UGIR Botoşani este o organizaţie neguvernamentală ce are ca scop susținerea membrilor săi pentru ca ei să răspundă provocărilor globalizării, urmărind dezvoltarea unui mediu de afaceri proactiv şi a unui climat social pozitiv. Pentru realizarea acestor obiective, UGIR se concentrează pe promovarea şi încurajarea cercetării, inovării, excelenţei şi profesionalismului în îndeplinirea rolului de purtător de cuvânt al întreprinderilor membre şi în prestarea serviciilor pentru acestea.
www.chamber.md