Nume
Parola
Vizualizări: 4806
Cat de activi sunt angajatii moldoveni si cei din regiune?
Chisinau, 9 Februarie 2012 — Locul de munca poate cauza, alaturi de stres si lipsa exercitiilor fizice, anumite probleme de sanatate, tinand cont ca in ultimii ani munca s-a schimbat de la una de productie, la una sedentara. 

Ultimul sondaj derulat a urmarit sa identifice cat de activi sunt angajatii moldoveni, dar si cei din regiune. Am aflat ca 35% dintre moldoveni stau zilnic pe scaun mai multe de 8 ore.

26% recunosc ca nu fac deloc miscare, cauza principala a sedentarismului fiind lipsa de motivatie (31%). Barbatii desfasoara mai des activitati sportive decat femeile (67%, fata de 33%), cei cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani fiind cei mai dinamici.

35% dintre angajatii romanii sunt foarte stresati, insa vecinii ne intrec la acest capitol (sarbi (38%), bulgari (47%)). Doar 13% dintre moldoveni aleg sa se relaxeze facand sport, pe acelasi loc ii regasim si pe bulgari (13%), in timp ce colegii sarbi fac ceva mai putina miscare (11%). 

28% dintre moldoveni aleg sa se relaxeze citind o carte sau ascultand muzica. Femeile prefera sa citeasca o carte sau sa asculte muzica (66%), in timp ce barbatii se relaxeaza facand sport (74%). 

Click pe linkul urmator mai jos pentru a vizualiza infograficul. 
http://blog.ceevee.com/2012/02/cat-de-activi-sunt-angajatii-moldoveni-si-cei-din-regiune/

Stresul cotidian poate fi neutralizat, printre altele, prin miscare. Daca ati stat pe scaun o ora, ati stat prea mult. Luati pauze pentru a face putina miscare! 

Sondajele au fost efectuate la nivel regional (Republica Moldova, Serbia si Bulgaria) pe un esantion de 3400 respondenti, pe pagina de candidati BestJobs si CeeVeee, in perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012. 

--------
CeeVee.com este serviciul de recrutare preferat de companiile si utilizatorii din Moldovenia, Bulgaria, Serbia
si Moldova. CeeVee.com gazduieste peste 200.000 de CV-uri in baza de date si are peste 15.000 de
companii client.
Toate cele bune,
Andrei Rezneac
Echipa CeeVee
www.ceevee.com
e-mail: andrei@ceevee.com