Nume
Parola
Vizualizări: 3381
Până la 8 companii locale şi internaţionale vor putea participa la expoziţia MOLDENERGY, graţie suportului financiar al unui proiect CIUDAD
9 Februarie 2012 — Până la 8 companii locale şi internaţionale vor beneficia de suportul oferit de proiectul „Creşterea eficienţei energetice a municipiilor Chisinău şi Sevastopol pe baza experienţei pozitive existente” pentru a participa la expoziţia tematică MOLDENERGY. Proiectul este gestionat de Primăria municipiului Chişinău, în parteneriat cu IDIS „Viitorul”, municipalitatea din Sevastopol, Uniunea Municipalităţilor din regiunea Marmara şi Universitatea din Marmara (Turcia), ICLEI European Secretariat GmbH (Germania), cu suportul financiar al Comisiei Europene, oferit prin intermediul programului CIUDAD (Cooperare pentru dezvoltare urbană si dialog).

În total vor fi alocaţi 10 000 de euro pentru a acoperi cheltuielile de reprezentare la expoziţie, de la înregistrare la închirierea standului. „Prin acest sprijin, vrem să contribuim la o mai bună informare a cetăţenilor despre tehnologiile datorită cărora putem economisi energie, atât de preţioasă pentru Republica Moldova. Totodată, vrem să stimulăm acele companii care au o abordare inovativă şi se implică în activităţi de educare a publicului”, afirmă managerul proiectului, Daniela Franţujan.

Anunţul oficial despre depunerea dosarelor a fost lansat public la 25 ianuarie 2012, iar termenul-limită a expirat la 6 februarie 2012. Companiile vor fi alese de către un juriu independent, iar detalii despre etapele procedurii de selectare şi decizia finală vor fi comunicate pe chisinauprojects.eu – site creat tot în cadrul proiectului de creştere a eficienţei energetice în Chişinău şi Sevastopol. Juriul va ţine cont de relevanţa genului de activitate cu tematica expoziţiei şi a proiectului. Decizia finală va fi anunţată în cel mult două săptămâni.

Expoziţia internaţională specializată de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice si de alimentare cu gaze, echipamente de condiţionare a aerului – MOLDENERGY se va desfăşura la Chişinău în perioada 14-17 martie 2012. Evenimentul a ajuns la cea de-a 16-ea ediţie. În 2011, la expoziţie au participat 50 de companii, ale căror stand-uri au fost vizitate de peste 10.000 de persoane, dintre care peste jumătate de peste hotare. 9 din 10 vizitatori a fost un specialist în domeniu.

Proiectul CIUDAD al primăriei municipiului Chişinău conţine şi alte activităţi de promovare a consumului econom de energie. Astfel, în septembrie 2011, a fost publicat, în română şi rusă, într-un tiraj de 1000 de exemplare un Ghid care compilează sfaturi utile pentru a economisi energie. Publicaţia poartă genericul de „Consumă logic, ecologic”.