Nume
Parola
Vizualizări: 2240
Şcolile din Bălţi vor beneficia de mobilier şcolar nou
Chişinău, 3 Februarie 2012 — Şcolile din Bălti vor primi astăzi, cu titlu de donaţie, 40 de seturi de mobilier pentru treapta primară şi gimnazială. Valoarea unui set constituie 12.500 lei şi include 15 bănci, 30 de scaune, tablă, o masă şi un scaun pentru profesor.

Decizia de a oferi şcolilor din Bălţi mobilier nou rezultă dintr-o constatare a unei comisii de profil din cadrul Ministerului Educaţiei, care a realizat, în noiembrie 2011, o evaluare frontală în şcolile din această urbe, raportînd despre o stare precară a bazei tehnico-materiale în instituţiile evaluate.

La solemnitate vor participa ministrul educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, şeful direcţiei învăţămînt preşcolar, primar şi secundar general, Valentin Crudu, reprezentanţi ai autorităţilor locale Bălţi, conducători ai instituţiilor de învăţămînt din municipiu, cadre didactice, elevi şi părinţi.

Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, a remarcat, cu această ocazie, că dotarea instituţiilor de învăţămînt din mun. Bălţi cu noile seturi de mobilier, va aduce după sine crearea de condiţii adecvate pentru organizarea şi desfăşurarea procesului educaţional, va instaura un climat fizic şi psiho- afectiv favorabil dobîndirii de performanţe în procesul de instruire şi educaţie a elevilor. Această condiţie este fundamentală pentru realizarea ideii de calitate şi echitate în guvernarea educaţională, pe care ministerul de resort a transformat-o într-un obiectiv acţional prioritar, a mai precizat ministrul educaţiei.

De asemenea, la rugămintea elevilor din şcoala primară nr.21 din Bălţi, Ministrul Educaţiei le va dona un laptop şi peste 100 de cărţi, pentru dotarea bibliotecii şcolii.

Informăm, în context, că Ministerul Educaţiei, în parteneriat cu Fondul de Investiţii Sociale din Moldova, pe parcursul anului 2012, va dota cu mobilier şcolar şi alte instituţii de învăţămînt din ţară.