Nume
Parola
Vizualizări: 2387
Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Moldova
Chişinău, 3 Februarie 2012 — Conducerea Ministerului Educaţiei a avut o întrevedere joi, 2 februarie curent, cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, dl William H. Moser.

În cadrul întrevederii au fost trecute în revistă principalele proiecte/programe din domeniul educaţiei, implementate în Republica Moldova în colaborare cu Statele Unite ale Americii.

În prim plan au fost menţionate programele pentru elevi, studenţi, tineri cercetători masteranzi şi profesori universitari cum ar fi: FLEX, FULBRIGHT, Fellowships în Contemporary Issuues, Junior Faculty Development, Muski.

Ministrul educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, a adus mulţumiri oficialului american pentru susţinerea programelor educaţionale oferite cetăţenilor moldoveni, care, pe lîngă cunoştinţele acumulate în cadrul programelor, oferă o extraordinară posibilitatea de a cunoaşte o realitate absolut nouă pentru ei, de a învăţa democraţia, de a concepe principiile multiculturalităţii, toleranţei şi deschiderii.

Potrivit ministrului, acest fapt contribuie-în condiţiile Republicii Moldova- la edificarea unei autentice societăţi democratice.

La întrevedere s-a vorbit şi despre contribuţia Corpului Păcii, misiunea căruia şi-a început activitatea în Republica Moldova în anul 1993. Voluntarii Corpului Păcii, plasaţi în special în localităţile rurale, activînd în comun cu profesorii de l. engleză din şcolile respective, contribuie la extinderea capacităţilor de predare a limbii engleze, elaborarea curriculei privind problemele ecologice etc. În acest context, Ambasadorul SUA, William H. Moser, a propus reînnoirea acordului de colaborare dintre Ministerul Educaţiei şi Corpul Păcii.

De asemenea, a fost înalt apreciată colaborarea care există între centrele universitare din Moldova şi cele din Carolina de Nord în baza Memorandumului de intenţii dintre Republica Moldova şi Carolina de Nord, semnat la 22 aprilie 1999.