Nume
Parola
Vizualizări: 2284
Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Dubăsari a marcat cea de-a 15-a aniversare
Chişinău, 2 Februarie 2012 — Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Dubăsari a sărbătorit, miercuri, 1 februarie curent, 15 ani de la fondarea instituţiei. La manifestarea prilejuită de acest eveniment au participat reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, ai Biroului pentru reintegrare, ai administraţiei publice locale, profesori, elevi, părinţi.
Prezent la eveniment, Valentin Crudu, şeful Direcţiei învăţămînt preşcolar, primar şi secundar general, a adus mulţumiri cadrului managerial şi didactic pentru munca depusă pe parcursul anilor, la păstrarea şi dezvoltarea tradiţiilor, menţionînd despre rezultatele bune ale elevilor la olimpiadele raionale şi republicane.
Potrivit lui Valentin Crudu, în anul de studii 2011-2012, Ministerul Educaţiei a procurat un autobuz şcolar cu 45 de locuri pentru transportarea elevilor din localităţile din partea stîngă a Nistrului.
De asemenea, ministerul a alocat 150 mii de lei pentru procurarea mobilierului şcolar, tehnicii multimedia (laptop, tablă interactivă, proiector), care vor contribui nemijlocit la îmbunătăţirea calităţii educaţiei în această instituţie.
Totodată, pe parcursul lunilor februarie-mai 2012, vor fi investiţi un mln de lei pentru schimbul geamurilor, uşilor şi a pardoselii în clasele liceului menţionat. Acest proiect va fi susţinut de Ministerul Educaţiei cu suportul FISM.
La 1 februarie 1997 la Dubăsari a avut loc inaugurarea solemnă a şcolii medii moldoveneşti cu instruirea elevilor în baza grafiei latine, conform programelor şi manualelor Republicii Moldova. Astăzi, LT „Mihai Eminescu” din Dubăsari numără 57 de cadre didactice şi 480 de elevi. În 15 ani, au absolvit această instituţie 924 elevi.