Nume
Parola
Vizualizări: 2379
Expoziția națională ”Fabricat în Moldova”, puncte de reper pentru tânăra generație
Chisinau, 1 Februarie 2012 — Viitorii întreprinzători – tineri absolvenți ai școlilor profesionale și colegiilor din municipiul Chișinău – se familiarizează cu istoriile de succes ale businessmenilor autohtoni. Pe parcursul desfășurării Expoziției naționale ”Fabricat în Moldova”, zilnic, conform unui grafic, elevii de la câte trei instituții de învățământ profesional vor vizita standurile expoziționale și vor participa la programul de afaceri al manifestării.
”Tinerii sunt viitorii întreprinzători și muncitori calificați pentru economia națională. Pe parcursul acestor zile ei se vor familiariza cu produsele care se fabrică în Moldova, cu companiile autohtone. Unele instituții de învățământ, precum Școlile profesionale nr. 7 și 8 din Chișinău, Școala profesională din Nisporeni, participă, împreună cu agenții economici, la standurile expoziționale. Experiența acumulată le va fi utilă tinerilor, atunci când vor iniția propria afacere”, a spus Eugenia Berlinschi, consultant superior al Ministerului Educației al Republicii Moldova.
Viorica Dobîndă, directoarea Liceului profesional nr. 1 din Chișinău, a menționat că la ”Fabricat în Moldova” le sunt propuse vizitatorilor produse culinare preparate chiar în atelierul Liceului, dotat tehnic și modernizat cu aportul Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei și Camerei Meșteșugarilor din Koblenz.
Sursa citată a apreciat ca oportună participarea instituțiilor de învățământ la expoziție. ”Pe lângă întreprinderile din diverse ramuri ale economiei, la standurile meseriașilor și meșterilor populari sunt reflectate obiceiurile și tradițiile poporului nostru, or, noi pregătim nu doar muncitori calificați, ci și educăm spiritul patriotic al tinerei generații”, a accentuat Viorica Dobîndă.
Expoziția națională ”Fabricat în Moldova” se desfășoară în perioada 31 ianuarie - 4 februarie 2012, la ”Moldexpo”, fiind organizat de Camera de Comerţ şi Industrie în colaborare cu Ministerul Economiei, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova. La ea participă circa 300 de agenți economici din diferite ramuri ale economiei naţionale, pe o suprafață expozițională de 1600 m.p.
www.chamber.md
Parteneri informationali:
agenda.md, allmoldova.com, Capital Market, comunicate.md, infomareket.md, Radio Plai, Kishinevskie Novosti, Russkoe Radio.