Nume
Parola
Vizualizări: 2534
“Fabricat în Moldova - 2012” – întreaga economie, pe o singură platformă
Chisinau, 31 Ianuarie 2012 — Pe 31 ianuarie 2012, la Chișinău, CIE ”Moldexpo”, a fost inaugurată ediția a XI-a a Expoziţiei Naționale “Fabricat în Moldova”, la care participă circa 300 de agenți economici din diferite ramuri ale economiei naţionale, pe o suprafață expozițională de 1600 m.p. Evenimentul se desfășoară în perioada 31 ianuarie - 4 februarie 2012, fiind organizat de Camera de Comerţ şi Industrie în colaborare cu Ministerul Economiei, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova.
La ceremonia oficială de inaugurare a expoziției a participat conducerea de vârf a țării, conducerea CCI a Moldovei, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova, delegații de peste hotare, businessmeni, vizitatori etc.
Președintele CCI, Gheorghe Cucu, a menționat că ”Fabricat în Moldova” demult a depășit limitele unei simple expoziții. ” În cadrul expoziţiei are loc schimbul de informaţii şi experienţă în diferite domenii, ceea ce are drept rezultat eficientizarea activităţii economice. Programul de afaceri include seminare referitor la marketing, comerțul cu UE, înregistrarea mărcilor comerciale, asigurările sociale etc., precum și prezentări de companii.
Expoziția este vizitată și de delegații ale oamenilor de afaceri din Belarus, Germania, România, Rusia, Ucraina care au venit la ”Fabricat în Moldova” să se informeze din prima sursă”, a precizat președintele CCI.
În discursul său, prim-ministrul Vlad Filat a accentuat oportunitatea organizării expoziției ”Fabricat în Moldova”, care are ca obiectiv nu doar promovarea mărfurilor, ci şi oferă o platformă de inițiere a relaţiilor de colaborare între agenţii economici din ţară şi de peste hotare. În 2011 am avut o creştere economică sănătoasă, ținând cont de majorarea exporturilor. În curând va fi nevoie de suprafețe mai mari atât pentru cei care vor să-și prezinte produsele, cât și pentru cei care doresc să vizitele expoziția să-și găsească parteneri de afaceri”.
Menționăm că la cel mai relevant eveniment expozițional al anului, ”Fabricat în Moldova 2012”, participă circa 300 de agenți economici din diferite ramuri ale economiei naţionale: industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria mobilei, industria uşoară, utilaje, tehnică şi aparataje, precum și instituţii de cercetări ştiinţifice, meşteri populari etc. Spaţiul expoziţional constituie peste 1600 m.p.
Cu standuri colective, la ediția curentă au expus 18 raioane: Anenii Noi, Basarabeasca, Briceni, Cahul, Călăraşi, Cimişlia, Criuleni, Edineţ, Hâncești, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Ocniţa, Râbnița, Râşcani, Străşeni, Ungheni şi UTA Găgăuzia.
La invitaţia CCI a Moldovei, la expoziţie participă Camere de Comerţ şi Industrie din Belarus, România şi Ucraina, la standurile cărora vizitatorii şi participanţii vor avea posibilitatea de a se familiariza cu ofertele comerciale şi produsele companiilor din aceste ţări.
Pentru prima dată, în cadrul Bursei de contacte, întrevederile se vor desfăşura în teritoriu, la întreprinderile: “Moldtelecom” SA, “Union Fenosa” SA, “Ionel” SA, “Molinart-Grup” SRL, “Evenda” SRL. Participanţii vor avea posibilitatea să facă schimb de experienţă, să ia cunoştinţă cu practica de lucru a acestor întreprinderi, să pună întrebări.
Ca de obicei, la expoziţie va fi organizat și Târgul locurilor de muncă, unde peste 20 de agenţi economici vor propune oferte de angajare.
Pe data de 2 februarie, în cadrul unei ceremonii solemne, vom afla care sunt cele mai de succes mărci comerciale. La concursul “Marca comercială a anului 2011” participă 86 de proiecte, iar cele mai notorii dintre ele vor primi Premiul Mare “Mercuriul de Aur”, Medalii de Aur, Argint, Bronz sau medalia “Patrimoniul Republicii”.
O premieră a ediției curente a Expoziţiei Naționale “Fabricat în Moldova” este ”Festivalul Plăcintelor și Vinului Fiert”. Aici vor fi gătite plăcinte specifice fiecărei regiuni a țării, se va servi vin fiert și bucate tradiționale.
Expoziţia Națională “Fabricat în Moldova 2012” are drept obiective de bază contribuirea la realizarea cu succes a Programului Guvernului Republicii Moldova „Integrare Europeană: Libertate, Democraţie, Bunăstare” pentru perioada 2009-2013, stoparea declinului economic şi relansarea economiei, sporirea potenţialului industrial şi tehnologic al întreprinderilor, dezvoltarea business-ului, comerţului şi infrastructurii pieţei.
Informaţii suplimentare: tel/fax (22) 23-84-10, 21-14-42, 21-07-25, e-mail: expo@chamber.md
www.chamber.md
Parteneri informationali:
agenda.md, allmoldova.com, Capital Market, comunicate.md, infomareket.md, Radio Plai, Kishinevskie Novosti, Russkoe Radio.