Nume
Parola
Vizualizări: 7689
O nouă abordare a Codului Fiscal al Republicii Moldova
Chisinau, 30 Ianuarie 2012 — Aducem la cunoştinţa tuturor contribuabililor despre publicarea noului Cod Fiscal al Republicii Moldova pentru anul 2012, cu cele mai recente actualizări şi completări. Noua ediţie include modificările efectuate în Legea nr. 267 din 23 decembrie 2011 şi care a intrat în vigoare la data de 13 ianuarie 2012.

În conformitate cu prevederile art.(1) „prin prezentul cod se stabilesc principiile generale ale impozitării în Republica Moldova, statutul juridic al contribuabililor, al organelor fiscale şi al altor participanţi la relaţiile reglementate de legislaţia fiscală, principiile de determinare a obiectului impunerii, principiile evidenţei veniturilor şi cheltuielilor deduse, modul şi condiţiile de tragere la răspundere pentru încălcarea legislaţiei fiscale, precum şi modul de contestare a acţiunilor organelor fiscale şi ale persoanelor cu funcţii de răspundere ale acestora.”


În scopul asigurării comodităţii tuturor contribuabililor, Î.S.”Fiscservinform”, împreună cu Serviciul Fiscal de Stat a editat Codul Fiscal sub o abordare nouă, pe baza utilizării practice.

Scopul prevăzut este de a facilita modalitatea de căutare a informaţiei necesare şi de a oferi utilizatorilor accesibilitate în activitatea lor zilnică.

Codul Fiscal conţine 368 pagini, cu informaţie prezentată în limba română şi rusă. Pe fiecare pagină este anexată o agendă de lucru şi un calendar pentru ziua curentă.

În calitate de „semn de carte” se include un calendar fiscal, pentru prezentarea la timp a rapoartelor fiscale.

Pentru a obţine informaţii suplimentare, ne puteţi contacta la numărul de telefon (022) 211 851 sau vizitaţi paginile web www.servicii.fisc.md, www.monitorul.fisc.md  

Serviciul de presă
Î.S.”Fiscservinform”