Nume
Parola
Vizualizări: 7122
46% dintre angajati nu se informeaza inainte de un interviu
24 Ianuarie 2012 — Cel mai recent sondaj CeeVee a urmarit sa afle cu ce situatii incomode s-au confruntat angajatii in timpul unui interviu.

Dintre cei 830 de respondenti:

• 44% nu s-au informat cu privire la compania angajatoare
• 11% au uitat numele recrutorului
• 9% au mintit
• 5% au fost mahmuri
• 3% au flirtat
• 28% alta situatie

Sunt gafe care nu se fac in mod intentionat, dar care pot interveni in momentul interviului. Exista, de asemenea, nenumarate recomandari in ceea ce priveste atitudinea in fata recrutorului, insa iata o selectie de situatii ce trebuie evitate pentru a nu rata interviul, cea mai importanta fiind neinformarea.

Chiar si in cazul in care se trimit aplicatii la mai multe joburi, situatie in care nu se pot retine informatii despre fiecare job in parte, o documentare inainte de interviu va creste considerabil sansa de angajare.

Cea mai mare parte a respondentilor au fost persoane cu varsta cuprinsa intre 25-35 de ani, cu studii postuniversitare. Surpriza sondajului a aparut in cazul variantele `am fost mahmur` si `am flirtat`. Astfel, cei care au ales aceste raspunsuri sunt in majoritate barbati: 80%, respectiv 73%, fata de femei, care au declarat ca au uitat numele angajatorului sau ca nu au cautat informatii suplimentare despre companie.

Sondajul a fost efectuat la nivel national pe pagina de candidati CeeVee. Acesta face parte dintr-o serie de sondaje CeeVee ce masoara opinia utilizatorilor intr-o varietate de subiecte legate de locul de munca,
economie si cariera. Acest sondaj nu este stiintific si reflecta doar opiniile utilizatorilor.

--------
CeeVee.com este serviciul de recrutare preferat de companiile si utilizatorii din Romania, Bulgaria, Serbia si Moldova. CeeVee.com gazduieste peste 200.000 de CV-uri in baza de date si are peste 15.000 de companii client.
Toate cele bune,
Echipa CeeVee
www.ceevee.com
e-mail: contact@ceevee.com