Nume
Parola
Vizualizări: 4515
Reuniunea de lucru „Organizarea eficientă a lucrului educativ de reabilitare - cheia de succes în educarea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale (CES)”
18 Ianuarie 2012 — COMUNICAT DE PRESĂ

Ce: Reuniunea de lucru „Organizarea eficientă a lucrului educativ de reabilitare
- cheia de succes în educarea copiilor cu CES”
Unde: Şcoala auxiliară internat nr.6
(mun. Chişinău, str. Grigore Ureche, 30).
Cînd: 20 ianuarie 2012, ora11.00

În cadrul activităţii permanente de propagare şi protejare a drepturilor omului, Avocatul parlamentar Aurelia Grigoriu vede drept prioritară direcţia protejare a drepturilor persoanelor cu dezabilităţi, în special a copiilor cu necesităţi educaţionale speciale, în acest sens Avocatul parlamentar acordă tot sprijinul instituţiilor care lucrează în respectivul domeniu. Cunoaşterea cadrului legal, a drepturilor persoanelor cu dezabilităţi, în special pentru funcţionarii şi cadrele didactice, care lucrează cu copiii cu necesităţi educaţionale speciale este o necesitate în contextul politicii de nediscrimnare şi incluziune socială. Activităţile desfăşurate în acest sens de Centrul pentru Drepturile Omului din Moldova au scopul de a informa societatea şi de a contribui la ameliorarea situaţiei persoanelor cu dezabilităţi, de a contribui la integrarea lor socială, la afirmarea lor plenară ca membrii egali ai societăţii.
Ne face o deosebită plăcere să Vă adresăm invitaţia de participare la Reuniunea de lucru „Organizarea eficientă a lucrului educativ de reabilitare – cheia de succes în educarea copiilor cu CES”, activitate în contextul promovării şi protecţiei drepturilor persoanelor cu dezabilităţi, în special al copiilor cu necesităţi educaţionale speciale, organizată în colaborare cu Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport al Consiliului municipal Chişinău şi Şcoala auxiliară internat nr.6. La lucrările reuniunii vor participa reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului, Ministerului Educaţiei, Ministerul muncii, protecţiei sociale şi familiei, Primăriei Chişinău.
Evenimentul va avea loc la 20 ianuarie 2012, ora11.00 în Şcoala auxiliară internat nr.6 (mun. Chişinău, str. Grigore Ureche, 30) şi va include: spectacolul ,,Aventurile Gogoaşei în ajun de Anul Nou’’ pregătit de copiii şcolii auxiliare internat nr.6 şi prezentarea Manualului funcţionarului public în domeniul drepturilor omului, elaborat de Centrul pentru Drepturile Omului din Moldova şi editat cu suportul Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene privind „Susţinerea Democraţiei în Republica Moldova”.

Centrul pentru Drepturile Omului din Moldova
Serviciul Relaţii cu publicul
Tel 0 (22) 23-48-00; 0 790 65 814