Nume
Parola
Vizualizări: 3356
30 de doritori au depus deja cereri pentru a susţine examenele de absolvire în regim extern
Chişinău, 16 Ianuarie 2012 — 17 candidaţi au depus cereri pentru a susţine examenele de bacalaureat la profilul umanistic şi 13 – la profilul real. 28 de candidaţi au solicitat să susţină examenele în limba română de instruire şi doi – în limba rusă de instruire.
Alţi trei candidaţi au depus cerere pentru susţinerea repetată a examenelor de bacalaureat la limba română, şcoala naţională.
Cererile pot fi depuse la Agenţia de Evaluare şi Examinare pînă pe data de 17 februarie 2012.
Modelul de cerere pentru înscrierea la examenele de absolvire, în regim extern, poate fi găsit pe pagina web a Agenţiei de Evaluare şi Examinare www.aee.edu.md.
La susţinerea, în regim extern, a examenelor de BAC, sunt admise persoanele care au atins vîrsta de 19 ani, sînt absolvenţii şcolii medii de cultură generală, a şcolii profesionale cu durata de 3 ani de studii, persoanele care au cel puţin 2 ani de liceu cu situaţia şcolară încheiată (clasa a X-XI), absolvenţii colegiilor şi studenţii instituţiilor de învăţămînt superior, care au fost admişi la studii în baza atestatului şcolii medii de cultură generală.
Examenele respective se desfăşoară concomitent cu examenele de absolvire în învăţămîntul gimnazial şi liceal, conform orarului aprobat de către Ministerul Educaţiei. Examenele de BAC, în regim extern, vor fi susţinute în centrul instituit prin ordinul Ministrului Educaţiei.
Instituţiile de învăţămînt, desemnate ca Centre de susţinere, în regim extern, a examenelor de absolvire, vor organiza în perioada 1 martie-30 aprilie 2012, consultaţii şi realizarea diferenţelor de programă .
În sesiunea 2011 pentru susţinerea, în regim extern, a examenelor de BAC s-au înscris 800 de candidaţi.