Nume
Parola
Vizualizări: 3458
Ministerul Educaţiei a aprobat noile formulare-tip ale dosarelor personale pentru elevi
Chişinău, 9 Ianuarie 2012 — Agenţia de Evaluare şi Examinare a elaborat noi formulare-tip ale dosarelor personale pentru elevii din şcoli primare/ gimnazii şi licee şi a determinat lista de acte obligatorii care să fie incluse în acestea.

Decizia de a elabora formulare noi a fost luată în urma controlului vizînd obiectivitatea şi corectitudinea evaluării rezultatelor finale ale absolvenţilor gimnaziului, anul şcolar 2010-2011.

Valentina Miron, director adjunct, Agenţia de Evaluare şI Examinare, a menţionat că aceste formulare au fost elaborate în scopul unificării cerinţelor de perfectare a documentaţiei şcolare, de racordare a prevederilor tuturor actelor normative ce vizează organizarea şi desfăşurarea procesului educaţional în învăţămîntul preuniversitar.

Proiectele de modele au fost transmise în Direcţiile generale raionale/municipale învăţămînt, tineret şi sport pentru discuţii, examinate şi aprobate, ulterior, în cadrul şedinţei Comisiei Naţionale de Examen.
Direcţia învăţămînt preşcolar, primar şi secundar general şi Agenţia de Evaluare şi Examinare vor monitoriza procesul de punere în aplicare a formularelor-tip ale Dosarului personal pentru elevi.

Formularele-tip ale Dosarului personal vor fi puse în aplicare, începînd cu 01.09.2012, în toate instituţiile de învăţămînt preuniversitar din republică.