Nume
Parola
Vizualizări: 2026
Programul de afaceri al Expoziţiei naționale „FABRICAT ÎN MOLDOVA 2012” – mai divers, mai interesant
Chisinau, 19 Decembrie 2011 — Programul de afaceri al ediției a XI-a a Expoziţiei naționale „FABRICAT ÎN MOLDOVA”, organizată de Camera de Comerț și Industrie, în perioada 31 ianuarie – 4 februarie 2012, la ”Moldexpo”, va fi mai divers și mai interesant atât pentru participanți, cât și pentru vizitatori, a informat șefa Direcției Expoziții și Târguri a CCI, Marina Petrov, în cadrul ședinței operative de luni, 19 decembrie 2011.
Potrivit sursei citate, pe lângă tradiționalele seminare și prezentări, agenda expoziției prevede mai multe evenimente, în premieră.
”La ediția curentă preconizăm să desfășurăm o Sesiune de prezentare a raioanelor republicii, în cadrul căreia reprezentanții administraţie publice locale să familiarizeze publicul cu oportunităţile regionale pentru dezvoltarea business-ului mic şi mijlociu, modalitățile de atragere a investițiilor, dar și să abordeze dificultăţile cu care se confruntă oamenii de afaceri”.
Deoarece este mai convingător o dată să vezi, decât de o mie de ori să auzi, în cadrul Bursei contactelor vor fi organizate vizite de lucru la întreprinderi din mun. Chişinău, pentru a facilita interacțiunea și schimbul de experienţă în rândul agenților economici – a precizat sursa citată.
O altă noutate constituie Centrul de achiziţii ale reţelelor (Retail Center). Ideea desfășurării acestuia a reieșit din necesitatea susținerii micilor întreprinderi care sunt în căutarea unei pieţe de desfacere pentru mărfurile lor. Marile reţele comerciale din ţară și producătorii vor avea întrevederi bilaterale, unde vor discuta despre posibilitățile de colaborare, fapt ce va rezulta cu încheierea contractelor reciproc avantajoase.
Tot pentru micul business, ”Banca de Finanţe şi Comerţ” va prezenta soluţii financiare performante și măsura în care ele simplifică activitatea IMM.
O manifestare ce prezintă interes va fi Masa rotundă referitor la desfăşurarea negocierilor cu Uniunea Europeană şi rolul sectorului agrar în acest proces.
De asemenea, experţii proiectului Băncii Mondiale, ”Ameliorarea Competitivităţii”, precum și cei ai Proiectului de parteneriat dintre Asociația germană a Camerelor de Industrie și Comerț și Camerele de Comerț din țările membre CEFTA (Acordul Central European de Comerţ Liber) vor informa întreprinzătorii autohtoni despre posibilitățile de colaborare cu companiile străine şi negocierea contractelor cu ele.
Din agendă nu va lipsi nici ceremonia oficială de premiere a învingătorilor concursului ”Marca comercială a anului 2011”.
Programul de afaceri al Expoziţiei naționale „FABRICAT ÎN MOLDOVA 2012” este permanent completat cu noi evenimente.
Informații suplimentare: Direcţia Expoziţii și Târguri a CCI
tel/fax: (22) 21 14 42,
e-mail: fair@chamber.md
www.chamber.md
Parteneri informaționali:
agenda.md, allmoldova.com, CapitalMarket, comunicate.md, infoMarket, Kishiniovskie Novosti