Nume
Parola
Vizualizări: 3002
Mai multe burse de studii masterat în universităţile Uniunii Europene, pentru tinerii din Moldova
Chişinau, 15 Decembrie 2011 — Comisia Europeană a anunţat despre majorarea numărului burselor de studii masterat, stagii şi cercetări în domeniul forestier, în cadrul programului Erasmus-Mundus, şi pentru tinerii din Moldova.

Viceministra educaţiei, Loretta Handrabura, a menţionat că obiectivul acestui program este de a acorda asistenţă în realizarea unor cursuri de master de înaltă calitate ( European Master Courses) şi de a încuraja mobilitatea tinerilor din ţările în curs de dezvoltare către UE şi vice-versa, precum şi va stimula competitivitatea învăţămîntului superior European.

Programul Erasmus Mundus al UE este un program ce completează programul Tempus. Cursurile de masterat Erasmus Mundus sunt organizate de un consorţiu format din cel puţin trei universităţi din trei state ( dintre care două sunt state member ale UE) şi se finalizează cu o diplomă recunoscută în ţările partenere.

Data limită de aplicare pentru studii de masterat este 31 decembrie 2011. Perioada de aplicare pentru stagii sau cercetări ( cadre didactice, cercetători) este 1 martie – 1 aprilie 2012.

Moldova este eligibilă pentru Programul Erasmus Mundus din 2004. Pînă acum au beneficiat de instruire în cadrul programului peste 50 de tineri din RM.

Doritorii pot găsi mai multe informaţii la adresa:
http://www.uef.fi/europeanforestry