Nume
Parola
Vizualizări: 2311
Ministerul Educaţiei propune universităţilor să organizeze în fiecare an concursul locurilor bugetare
Chişinau, 14 Decembrie 2011 — În urma dezbaterilor, Ministerul Educaţiei, propune instituţiilor de învăţămînt superior de stat să anunţe la concurs, după fiecare sesiune de vară, locurile cu finanare bugerară, începînd cu sesiunea de examinare din vara 2012 şi pentru persoanele înmatriculate în sesiunea 2011.

Viceministra educaţiei, Loretta Handrabura, spune că această decizie are ca scop stimularea şi motivarea studenţilor cu performan.e academice din institu.iile de învă.ămînt superior, înmatricula.i la studii superioare de licen.ă, ciclul I.

Viceministra menţioneaza că implementarea proiectului va contribui la realizarea unui management eficient al calită.ii în învă.ămîntul superior din republică, în conformitate cu normele interna.ionale .

Concursul nu va viza categoria studenţilor orfani şi a celor cu dizabilităţi de gradul I şi II de invaliditate.

Instituţiile de învăţămînt superior de stat urmează să elaboreze şi să aprobe regulamente de organizare a concursului locurilor cu finanţare bugetară, avînd la bază performanţa academică.

Concursul se va organiza atît pentru studenţii înmatriculaţi la locurile cu finanţare bugetară, cît şi în bază de contract, cu achitarea taxei de studii, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Loretta Handrabura afirmă că, pentru realizarea acestei iniţiative nu sînt necesare resurse financiare suplimentare, iar acţiunile urmează să fie realizate în limita bugetelor aprobate anual.