Nume
Parola
Vizualizări: 2431
Organele de conducere ale Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CI au fost realese pentru un nou mandat
Chisinau, 9 Decembrie 2011 — Pe 8 decembrie 2011, la CCI, a avut loc adunarea generală a arbitrilor Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.
În deschiderea ședinței, preşedintele CCI, Gheorghe Cucu, a mulţumit tuturor arbitrilor Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional pentru activitatea lor. ”În ultimul timp, în societate se pun accentele pe metodele alternative de soluţionare a litigiilor. Acest aspect este inclus și în Strategia Guvernului de reformare a sectorului justiţiei pentru anii 2011-2016. CCI susţine această iniţiativă şi participă la activităţile aprobate în Planul de Acţiuni al Strategiei”.

Pentru a asigura continuitatea acțiunilor în vederea dezvoltării Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional în următorii 4 ani, arbitrii prezenți la adunare au propus realegerea lui Dumitru Postovan în calitate de preşedinte al Curții, iar Gheorghe Avornic şi Vladimir Volcov au fost realeși ca vicepreşedinţi.

Preşedintele Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, Dumitru Postovan, a mulţumit arbitrilor pentru încrederea acordată, referindu-se totodată la problemele ce urmează a fi soluționate. ”Recent CCI a făcut un sondaj în rândul agenților economici, în urma căruia s-a constatat că doar 60% din ei cunosc arbitrajul ca metodă alternativă de soluţionare a conflictelor. Arbitrajul trebuie promovat, inclusiv în mediul academic și avocațional, pentru ca viitorii jurişti să fie bine familiarizaţi cu aceste metode. Sperăm ca Strategia de reformare a sectorului justiţiei, elaborată de Guvern, în care sunt incluse domeniile alternative de soluţionare a litigiilor - arbitrajul şi medierea, să fie realizată cu succes.
Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova a fost înfiinţată în anul 1994 pentru administrarea soluţionării litigiilor comerciale interne și externe prin arbitraj.
Pe parcursul anului curent, la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional au fost înregistrate 12 cereri de arbitraj internaţional și 6 cereri de arbitraj intern.
www.chamber.md