Nume
Parola
Vizualizări: 1378
Tinerii vor mai multe locuri de muncă
Chişinau, 18 Noiembrie 2011 — Viceministra educaţiei, Loretta Handrabura, a participat la masa rotundă “Tineretul studios şi piaţa muncii”, eveniment organizat de Sindicatul Educaţiei şi Ştiinţei, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.
La întrunire au participat reprezentanţi ai ministerului educaţiei,studenţi în ultimul an de studii din diferite instituţii de învăţămînt superior şi mediu de specialitate din ţară, lideri sindicali din instituţii superioare şi medii de specialitate, reprezentanţi ai agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă.
Viceministra educaţiei, Loretta Handrabura, le-a spus tinerilor că ministerul educaţiei elaborează acum mai multe strategii pentru formarea profesională a tinerilor specilişti, pentru a asigura inserţia acestora în cîmpul muncii. Aceste strategiivor asigura, de asemenea, formarea speciliştilor pe tot parcursul vieţii.
Tinerii au menţionat că cele mai mari probleme ale tinerilor sunt lipsa locurilor de muncă, a spaţiului locativ, salariile mici, dar şi lipsa de informaţie despre locurile vacante, existente pe piaţa muncii.
Viceministra educaţiei a chemat studenţii la dezbateri şi luări de atitudine pe marginea politicilor ministerului educaţiei.