Nume
Parola
Vizualizări: 1415
De Ziua Studenţilor 326 de tineri din familii derzavantajate au primit burse suplimentare
Chişinau, 18 Noiembrie 2011 — Viceministra educaţiei, Loretta Handrabura, a participat la festivitatea de acordare a “Burselor suplimentare pentru tinerii din familii dezavantajate”, ediţia a 2011.

Evenimentul a fost organizat la Palatul Republicii cu prilejul Zilei Internaţionale a Studenţilor. Burse suplimentare au primit 326 de studenţi de la 20 de instituţii de învăţămînt din ţară, din anii de studii I, II, III secţia de zi. 50 de studenţi au beneficiat de burse anuale în valoare de a cite 1500 USD, 111 studenţi au beneficiat de burse anuale în valoare de a cite 1000 USD şi 165 de studenţi au beneficiat de burse anuale sociale de a cite 600 USD.

Viceministra educaţiei, Loretta Handrabura, a spus că toţi cîştigătorii sunt tineri deosebiţi, cu performanţe academice, dar şi extracuriculare. Ea speră că acest proiect va fi unul de durată şi va atrage cît mai mulţi parteneri.
Proiectul a fost lansat anul trecut de către Centrul de Informaţii Universitare cu susţinerea Soros Moldova. Scopul acestuia este de a facilita accesul la educaţie în instituţiile de învăţământ superior tinerilor care provin din familii defavorizate.