Nume
Parola
Vizualizări: 3728
Chişinău, 25 octombrie 2011: Forumul moldo-german de finanţare a întreprinderilor mici şi mijlocii (II)
24 Octombrie 2011 — La 25 octombrie 2011 se vor desfăşura lucrările celea de-a doua ediţii a Forumului moldo-german de finanţare a întreprinderilor mici şi mijlocii. Evenimentul va avea loc începând cu ora 9:00 în sala de conferinţe a Hotelului „Jazz”, situat pe str. V. Pîrcălab 72, Chişinău. Evenimentul va fi inaugurat de E.S. Dr. Berthold Johannes, Ambasadorul Republicii Federative Germania, Stefan Riepe de la Ministerul Federal de Finanţe al Germaniei şi Octavian Calmîc, Viceministru al Economiei al Republicii Moldova.

Forumul în domeniul finanţării întreprinderilor mici şi mijlocii este organizat în cadrul programului „Transform” al Ministerului Federal pentru Finanţe al Germaniei, cu participarea Băncii de Dezvoltare KfW şi Institutului de Dezvoltare şi Iniţiative Sociale „Viitorul“ din Republica Moldova.Evenimentul se concentrează pe schimbul de experienţă şi pe discuţii despre cerinţele ce ţin de finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii, dar şi pe oferta băncilor şi a altor instituţii de finanţare din Germania şi Republica Moldova.

Economia germană este marcată de întreprinderile mici şi mijlocii, care contribuie considerabil la dezvoltarea dinamică şi inovativă a economiei şi la stabilitatea socială a ţării. Reieşind din aceasta, vor fi discutate şi concretizate posibilităţile de susţinere a sectorului financiar al Republicii Moldova, în special pentru furnizarea produselor financiare pentru întreprinderile mici şi mijlocii.