Nume
Parola
Vizualizări: 5792
INVITAŢIE MEDIA: 21 octombrie 2011 – Sărbătoarea „Darurile Toamnei” la Liceul Teoretic “Pro Succes” – proiect pilot în dezvoltarea practicilor de incluziune educaţională a copiilor cu dizabilităţi
Chişinău, 19 Octombrie 2011 — Centrul „Speranţa” împreună cu Liceul Teoretic „Pro Succes” organizează Sărbătoarea “Darurile Toamnei”.

Această activitate are drept scop sensibilizarea şi promovarea bunelor practici în incluziunea educaţională pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şi crearea oportunităţilor egale pentru persoanele cu dizabilităţi.

Evenimentul va avea loc vineri, 21 octombrie 2011, începînd cu ora 13:30, în incinta Liceului Teoretic “Pro Succes”, situat pe str. Aşhabad, 129, din Chişinău.

În cadrul festivităţii va fi presentată o expoziţie de lucrări ale elevilor, se va proiecta un film despre incluziunea educaţională a copiilor cu dizabilităţi, se vor organiza discuţii cu privire la experienţa în incluziunea şcolară a copiilor cu nevoi speciale, iar în cadrul unui program cultural vor evolua cei mai talentaţi liceeni.

Fundaţia Helping Hand Moldova va oferi cadoul cel mare al acestei sărbători - un automobil specializat în transportarea persoanelor utilizatoare de cărucioare cu rotile pentru copiii cu nevoi speciale ce frecventează Liceul Teoretic “Pro Succes”, precum şi alte instituţii publice.

Pentru contact:

Marina Bilici, director adjunct pe educaţie, Liceul Teoretic „Pro Succes” ,
Mob: 069834059, e-mail: marina.bilici@yahoo.com

Tatiana Cernomoriţ, coordonator de program, Centrul „Speranţa”,
Mob: 069522419 e-mail: jalba.tatiana@yahoo.com

* * * * *

Centrul „Speranţa
Din 1998 Centrul „Speranţa” este una dintre primele instituţii specializate în domeniul incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilităţi din Republica Moldova care susţine dezvoltarea şi prestarea serviciilor sociale comunitare şi de suport. Astăzi Centrul „Speranţa” deţine rolul de avocat al copilului cu dizabilităţi, care pledează şi îşi aduce contribuţia la crearea unui cadru legislativ care să protejeze, realmente, drepturile copilului cu dizabilităţi, la crearea mecanismelor de finanţare pentru implementarea prevederilor legale etc.
Pentru mai multe informaţii: www.speranta.md

Helping Hand Moldova
Helping Hand Moldova este o organizaţie de caritate din Olanda, care pe parcursul mai multor ani ajută persoanele din Republica Moldova prin intermediul diferitor organizaţii neguvernamentale. Mai bine de 3 ani, Centrul Speranța a beneficiat de utiliaj ortopedic, mobilier adaptat şi alt echipament pentru desfăşurarea activităților statutare.
Pentru mai multe informaţii: www.helpinghandmoldavia.nl