Nume
Parola
Vizualizări: 5206
Conferinţa "Finanţarea investiţiilor în sectorul agro-alimentar şi al comerţului cu amănuntul în Republica Moldova"
10 Octombrie 2011 — La 11 octombrie curent, instituţia financiară pentru dezvoltare din Germania DEG – Deutsche Investitions – und Entwicklungsgesellschaft mbH, organizează o conferinţă la Chişinău, Hotelul LeoGrand, care poartă genericul de „Finanţarea investiţiilor în sectorul agro-alimentar şi al comerţului cu amănuntul în Republica Moldova”. Evenimentul se desfăşoară cu suportul think-tankului local IDIS „Viitorul“ şi al GFA Consulting Group GmbH din Germania.

DEG, membră a KfW Benkengruppe, finanţează investiţiile în companiile private din state în tranziţie şi aflate în curs de dezvoltare. În calitatea sa de instituţie financiară reprezentativă de talie europeană, DEG promovează structurile private de business, pentru a contribui astfel la o dezvoltare economică sustenabilă şi la optimizarea condiţiilor de trai.

În Europa de Sud-est, DEG a investit până la acest moment apr. 3000 de milioane de euro în companii din cele mai diverse sectoare ale economiei. DEG oferă finanţare sub formă de credite, capital “mezzanine” (instrument hibrid ce acţionează ca o punte de legătură între capitalul propriu şi capitalul împrumutat al firmei, având capacitatea de a remedia anumite lipsuri financiare), fonduri equity (atragerea capitalului pentru dezvoltare) şi garanţii. Instituţia financiară investeşte în proiecte din sectorul financiar, industria prelucrătoare, sectorul serviciilor, infrastructură şi business agricol. Mai mult, DEG asigură întreprinderilor mici şi mijlocii din statele partenere un acces mai bun la finanţare pe termen lung, prin cooperarea sa cu băncile locale.

Sectorul agro-alimentar este unul dintre cele mai reprezentative pentru economia Republicii Moldova. Iată de ce DEG este interesată să exploreze şi să scoată la iveală şansele şi provocările cu care se confruntă această ramură atât în Republica Moldova, cât şi în regiune. În contextul strategiei sale de a promova finanţarea pe termen lung în acest sector semnificativ, DEG a organizat deja o serie de conferinţe similare în regiune.

Conferinţa din Chişinău îşi propune să stimuleze un schimb de opinii pe perspectivele de dezvoltare, potenţialul, provocările şi oportunităţile de investiţii pentru sectorul agro-alimentar din Republica Moldova. Forumul va favoriza comunicarea dintre procesatorii de produse alimentare şi instituţiile comerciale de talie mijlocie şi mare, pe de o parte, şi instituţiile financiare, pe de altă parte. Pentru a facilita o discuţie despre oportunităţile de cooperare, programul conferinţei include scurte prezentări, o discuţie interesantă de panel cu cele mai reprezentative companii şi bănci, dar şi o sesiune neformală pentru întâlnirile de business.

Printre participanţii la conferinţă, menţionăm reprezentanţi ai ministerelor de resort, Ambasadei Republicii Germane în Republica Moldova, şi bineînţeles exponenţi ai sectorului financiar, agro-alimentar şi al comerţului cu amănuntul.

Accesaţi aici agenda evenimentului.
Ataşamente:
4402_agenda ro.pdf