Nume
Parola
Vizualizări: 3124
CCI invită mass-media la ceremonia oficială de înmânare a premiilor învingătorilor concursului pentru cel mai bun vin de casă ”Polobocului de aur 2011”
Chisinau, 7 Octombrie 2011 — Camera de Comerț și Industrie invită mass-media la ceremonia oficială de înmânare a premiilor învingătorilor concursului pentru cel mai bun vin de casă ”Polobocului de aur 2011”, care va avea loc pe 8 octombrie curent, orele 13.00, la scena principală, în cadrul sărbătorii ”Ziua Naţională a Vinului”, CIE ”Moldexpo”, mun. Chișinău.
La etapa regională a ediţiei a X-a a „Polobocului de aur”, organizată în perioada februarie-martie curent, la filialele Cahul, Găgăuzia, Hânceşti, Orhei, Tighina şi Ungheni ale CCI, au participat circa 500 de producători de vin de casă - persoane fizice din diferite raioane. Degustarea de la etapa republicană a concursului a avut loc pe 25 martie 2011, la Chişinău, la „Casa Vinului”, la ea fiind prezentate 70 de mostre de vinuri ale 60 de gospodari.
Premiul Mare, „Polobocul de Aur” – un butoi de 120 litri, va fi înmânat la 8 vinificatori din Cahul, Călărași, Căușeni, Ialoveni, Orhei și Vulcănești, iar alți 2 vinificatori din Cahul și Căușeni se vor alege cu premii speciale – butoiașe a câte 50 litri.
La ceremonia de premiere a învingătorilor vor participa reprezentanți ai administrației publice centrale, conducerea CCI a Moldovei, membrii juriului de degustare. În cadrul ”Zilei Naționale a Vinului”, câștigătorii ediției curente a „Polobocului de aur” vor expune la standul CCI mostre ale vinurilor premiate.

Concursul ”Polobocul de aur” este organizat de Camera de Comerț și Industrie a Moldovei, cu scopul de a-i remarca pe cei mai buni producători ai vinului de casă, a promova tradiţiile naţionale de fabricare a vinurilor moldoveneşti în condiţii casnice, a ridica cultura de consum şi a facilita schimbul de experiență între producătorii vinului de casă.
www.chamber.md