Nume
Parola
Vizualizări: 5816
A apărut primul Ghid de eficienţă energetică pentru consumatorii din Republica Moldova
20 Septembrie 2011 — Un Ghid de eficienţă energetică, în română şi rusă, a fost produs la Chişinău. Materialul promoţional, cu genericul „Consumă logic, ecologic”, compilează sfaturi simple şi practice de economisire a energiei.

Ghidul este structurat pe patru compartimente:
1. eficienţa energetică la iluminat
2. economisirea căldurii
3. consumul econom de apă
4. eficienţa energetică în transport

Pe lângă sfaturi, publicaţia cuprinde date statistice despre consumul de energie din Chişinău şi Sevastopol. Or, Ghidul a apărut în contextul proiectului european „Creşterea eficienţei energetice a municipiilor Chişinău şi Sevastopol pe baza experienţei pozitive existente”. Iniţiativa este implementată de primăria Chişinău, în parteneriat cu IDIS „Viitorul”, cu suportul oferit de Comisia Europeană prin intermediul programului CIUDAD (Cooperare pentru dezvoltare urbană şi dialog).

Într-un tiraj de câte 1000 de exemplare în română şi în rusă, Ghidul va fi distribuit în instituţiile publice din Chişinău şi Sevastopol.

Educaţia de utilizare eficientă a energiei va oferi auditoriului interesat din RM istorii de succes din spaţiul comunitar european şi statele vecine, selectate de către partenerii primăriei Chişinău şi IDIS „Viitorul” în acest proiect - Uniunea Municipalităţilor din regiunea Marmara şi Universitatea din Marmara (Turcia). De asemenea, vor fi vernisate două expoziţii naţionale, unde vor fi prezentate tehnologii deopotrivă inovatoare şi eficiente energetic.